вівторок, 07 жовтня 2014 13:18

3 причини чоловічої зради: як її пережити

3 причини чоловічої зради: як її пережити

Ще пару століть тому, жінки в нашій культурі навіть подумати не могли про те, що можуть піти від невірного чоловіка. Хіба що монастир міг стати їх виходом. Зараз ситуація трохи змінилася: у жінок з'явилося більше свободи. З'явився вибір: пробачити чи піти.

Але разом з цією свободою з'явилося більше важкого вантажу від вибору і відповідальності, як вчинити. Що робити, чи варто прощати зраду? В яких випадках прощати, а в яких краще не варто? Про це розповів практикуючий психолог Антон Федорець.

Зрада як пошук і підтвердження.

Якщо ви маєте стосунки з молодим чоловіком, який ще "не нагулявся", то, швидше за все, у нього можуть виникати думки, а з тієї чи я жінкою, ту чи я вибрав? Може, є хтось кращий в ліжку? Інтерес до пошуку може зберігатися, поки чоловік остаточно не переконається, ви - та сама. Часто буває, що, погулявши, він розуміє, іншої такої він не зустріне. Але ще частіше буває, що таке розуміння приходить занадто пізно. Коли про прощення не йдеться мови.

Пам'ятайте, завжди стоїть питання ціни, що вам дорожче: ваш чоловік, відносини, або відчуття власної цінності, факт зради. Вступаючи в стосунки з молодим чоловіком, якою би закоханою ви не були перший час, робіть поправку, що він може вам колись зрадити. В цьому випадку доречне питати, скільки у нього було жінок до вас. Ми давно пройшли той час, коли секс до шлюбу був не в моді.

Якщо ви гіпотетично можете пробачити його і, усвідомлюючи всі ризики все одно готові з ним будувати відносини, тоді вам буде легше пробачити зраду.

Зрада як криза.

Щасливі відносини не завжди гармонійні і "гладкі". Вони розвиваються і проходять через кризи, одним з яких може виступати зрада. Якщо дивитися ширше, то зрада може бути перевіркою міцності ваших відносин. Пара, що переживає кризу, має розуміти, що вони вже інші одне для одного, і що є новий факт у відносинах, який сильно вплине на їхнє майбутнє. Кожному потрібно змінюватися і шукати нові способи поведінки у стосунках. Це сильна перевірка на цінність не тільки для жінки, але і для чоловіка. А готовність зберігати їх в рівній мірі залежить від обох. Якщо ви приймаєте рішення пробачити і залишитися, то доведеться вчитися відновлювати відносини і відновлювати втрачену довіру.

Як правило, криза як зрада сильно впливає на подальші стосунки у бік їх зміцнення.

Зрада як спосіб сказати.

Будь-яка зрада не трапляється на порожньому місці. У всіх тривалих відносинах відбуваються непомітні процеси між парами: якісь недомовленості, "проковтнув" образи, непорозуміння. Комусь з партнерів починає не вистачати того, чого раніше було багато: сексу, уваги, любові т.д.

І тоді чоловіки починають шукати свою потребу десь в іншому місці. До речі, ця потреба необов'язково може бути від голоду, може - і від надлишку. Зрада буває спробою злити напругу в парі з допомогою іншого. Спробою вирішити проблеми зовнішнім способом. Так, це не найкращий спосіб, і він болючий для обох. Але при цьому він може бути одним із способів достукатися до партнера.

Так, це не зовсім зрілий спосіб. Для зрілого навряд чи пройдуть непоміченими ознаки незадоволеності у відносинах.

Але з іншого боку, якщо ваш чоловік дорогий вам, чи був дорогим до зради, спробувати пробачити має сенс. І справа не тільки в прощенні. Важливо зрозуміти, що насправді призвело до зради? Що відбувається у ваших стосунках? Чого не вистачає? Що не договорюється? Добре б зрозуміти його мотиви, що він хотів донести вам цим вчинком? Чи хочете ви дійсно продовжувати стосунки з цим чоловіком? Якщо так, то важливо не просто пройти крізь цю ситуацію, а чогось навчитися, зробити висновок.

Профілактика зради.

Все просто і одночасно складно - вчитися чути один одного і бути почутим, обговорювати будь-які дрібні образи і непорозуміння. Зрозумійте, що без причини вчинку немає, а причина дуже часто виявляється між вами. Говоріть відкрито про свої бажання! Останнє, звичайно, більше стосується чоловіків, але в цьому жінка йому може допомогти. Приймати і намагатися чути нас з усіма нашими бажання.

Як парадоксально це не звучало б, але в психологічній практиці були випадки, коли чоловік відкрито говорив своїй половинці, що його відвідують думки про інших. Він міг ділитися цим, а кохана приймала його таким. Їх пристрасть і відносини, як правило, поліпшувалися і бажання зради у нього вже пропадало.

Зараз ви читаєте новину «3 причини чоловічої зради: як її пережити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути