Ексклюзиви
четвер, 23 лютого 2017 18:37

Українські офтальмологи врятували зір британському фотожурналісту

Субота, 11 лютого, 10:18

Письменник Сергій Жадан публікує у Facebook історію свого затримання в Мінську. У Білорусь поїхав на літературний фестиваль. Міліціонери арештували його в готельному номері близько 8 годин тому. Ніч тримали в камері.

"Забрали, нічого не пояснюючи. Доправили до відділення. Почали пробивати по базі, нічого не знайшли. Задзвонили в КГБ. Їм порадили їхати до іншого відділення, Ленінського. Там знову пробили по базі. Виявилося, мені ще позаторік заборонено в'їзд на територію РФ "за причастность к террористической деятельности". А оскільки Білорусь і Казахстан перебувають із РФ в одній візовій зоні, то заборона автоматично переходить і до них", – написав 42-річний Сергій Жадан.

Вранці його змусили писати пояснювальні записки. Поставили в паспорт штамп про заборону в'їзду у Білорусь.

За кілька годин пост Жадана набрав понад 4,6 тисячі лайків і більш як 200 коментарів. Міністерство закордонних справ України вручило ноту протесту білоруському послу Ігореві Соколу.

Правоохоронці сусідньої держави за кілька годин зняли заборону на в'їзд для Жадана. Інцидент назвали непорозумінням.

Сергій Жадан уродженець Старобільська на Луганщині. Автор книжок "Депеш Мод", "Гімн демократичної молоді", "Ворошиловград", "Месопотамія". Живе у Харкові. Допомагає військовим в АТО і переселенцям.

Автор: Сергій Старостенко
  Чоловік збирається бурити лунку на кризі Київського водосховища біля села Лебедівка поблизу столиці. 11 лютого на водоймі зібралися кілька десятків рибалок. Провели акцію ”Ковток повітря”. Рубали ополонки й бурили лунки, щоб у воду потрапляло достатньо кисню і риба не загинула
Чоловік збирається бурити лунку на кризі Київського водосховища біля села Лебедівка поблизу столиці. 11 лютого на водоймі зібралися кілька десятків рибалок. Провели акцію ”Ковток повітря”. Рубали ополонки й бурили лунки, щоб у воду потрапляло достатньо кисню і риба не загинула

А в цей час:

Харків'янин 32-річний Антон Крамаренко через термінал кладе на банківську картку 39 тис. грн. Гроші знайшов у обмотаному скотчем пакеті. Був у гіпсокартонній стіні його квартири.

– Житло купив шість років тому в подружжя пенсіонерів. Вони виїхали у Казахстан. У помешканні був косметичний ремонт. Тиждень тому вирішив зробити капітальний. Стіну почав зносити, бо хочу квартиру-студію. Коли збирав будівельне сміття, побачив пакет. Розірвав скотч, а там – гроші. Я аж присів. Мабуть, їх лишили колишні власники. Шукати їх марно. Єдиний їхній син помер, а адреси у Казахстані вони не лишали. Вирішив покласти собі на картку. Влітку злітаю на відпочинок із друзями.

– Оце злодюги нахабні стали. Не можна пройти! – вигукує полтавка 44-річна Тамара Приходько, поправляє сумку на плечі.

Поруч 26-річний Максим Ткач струшує з одягу сніг. Він упав на слизькому тротуарі й випадково вхопився за Тамару Михайлівну. Вона подумала, що грабують. Почала бити чоловіка сумкою.

– Ти не ображайся. Я з тих жінок, що за себе постоять. Сумка в мене не важка, не сильно тобі попало, – каже Тамара Приходько, коли з'ясували, що сталося.

– Ви теж вибачайте, що налякав. Місто не розчищене. А в мене чоботи нові, підошва слизька, – каже Максим.

– Оце так бадьорить! І зовсім не соромно. Бо через мороз біжиш так швидко, що не бачиш, хто на тебе витріщається, – сміється 19-річний Іван Середа із Дніпра.

Він 5 хвилин бігав у трусах по вулиці.

– Цілу ніч був у друга на дні народження. Вранці випивка закінчилася. З п'ятьма товаришами вирішили зіграти в карти. Хто програв – мав голяка збігати в кіоск по пиво. Умова – бути на вулиці не менше 5 хвилин. Я програв, – каже Іван. – Попросив залишити труси. Хлопці згодилися. Доки біг, знімали мене на відео. Продавець кіоску нічого не сказала, але дивилася величезними очима. Пиво продала.

  Із 9 до 15 лютого – до Дня закоханих – у столичному Археологічному музеї та Будинку природи тривала виставка фіалок.  ”Якщо мужчина ще не продав душу дияволу, в нього є шанс подарувати її жінці”, – стверджує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Із 9 до 15 лютого – до Дня закоханих – у столичному Археологічному музеї та Будинку природи тривала виставка фіалок. ”Якщо мужчина ще не продав душу дияволу, в нього є шанс подарувати її жінці”, – стверджує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

2 гектари землі виділили Сергію Добренку із села Матусів Шполянського району на Черкащині. Землю дали як учаснику АТО. Пізніше виявилося, що він воює в лавах терористичної ДНР – очолював там апарат ради оборони

8 радіостанцій оштрафувала Національна рада з питань телебачення та радіомовлення за недостатню кількість україномовних пісень. Штраф становить 500 тис. грн

1156 гривень коштуватиме найдешевший квиток на Євробачення-2017 в Києві. Пісенний конкурс відбудеться 9–13 травня. Вартість найдорожчого – 5740 грн

7 000 000 гривень зібрав мульти­плікаційний фільм українського виробництва "Микита Кожум'яка" в міжнародному прокаті за перший тиждень. Іноземцям його показують під назвою The Dragon Spell. Має вийти у 60 країнах

"У Польщі вже багато українців. А буде ще більше, бо їх там чекають і створюють умови. Але не це лякає насамперед. Якщо українці замінили там поляків, які виїхали на захід, то хто замінить тут українців, які масово рухаються у тому ж напрямку?"

Богдан ЯРЕМЕНКО, дипломат

На похороні родича вдова побилася з його коханкою. Давно про неї знала, але терпіла. Боялася, що чоловік покине її з трьома дітьми. А на кладовищі – прорвало. Схопила коханку за волосся й потягла до ями. Хотіла зіштовхнути до труни. Кидала в обличчя землю. Жінок розбороняв священик. Назвав їх найдурнішими створіннями з усіх, яких бачив.

Володимир МАЛЬКО

Одногрупника домагалася дівчина з паралельного курсу. Зізналася у коханні й запропонувала зустрічатися. Коли відмовився – вимагала, щоб переспав. Писала повідомлення з погрозами: якщо не займеться з нею сексом – накладе руки. Слала фото з піднесеним до горла лезом. Знайомий таки провів із нею ніч, думав – відстане. А вона ледь не ночувала біля його дверей. Продав подаровану батьками квартиру й поїхав жити до них у село.

Олег РАДЧЕНКО

Подруга шантажувала мене. Я проговорилася, що зрадила чоловікові за тиждень до весілля. Наступного дня вона подзвонила й попросила за мовчання 5 тисяч гривень. Через місяць натякнула знову. Я тримаю кафе, за два роки сплатила їй майже 100 тисяч. Чоловік нічого не помічав, дивувався, чому подруга перестала заходити в гості. Недавно вона потрапила в ДТП, померла в реанімації. Почала мені снитися, дорікати у зраді чоловікові. Я насмілилася признатися йому. Вчора забрав мене з роботи і відвіз у загс. Подали заяву на розлучення.

Олена КРОПИВКА

Українські офтальмологи врятували зір британському фотожурналісту Крістоферу Нанну. Осколки стіни пошкодили йому обидва ока. Це сталося 2 лютого, коли бойовики обстрілювали Авдіївку на Донеччині. Праве око Крістофера бачить на 90%, ліве – почало реагувати на світло.

У Херсоні городяни змусили міського голову Володимира Миколаєнка пройтися нерозчищеним тротуаром. 8 лютого витягнули мера на вулицю, аби показати, що місто потерпає від ожеледиці. Суперечка переросла у штовханину, мер послизнувся і впав. Один з активістів сіпав його за руку і порвав пальто. ­Наступного дня центральні ­вулиці були посипані піском. Миколаєнко написав заяву в поліцію.

Бетонну статую Почекуна хоче встановити мерія Дніпра. Ведуть переговори із нідерландським скульптором Маргріт ван Бріфорт. Істоту Homunculus Loxodontus вона присвятила пацієнтам, які дуже довго очікують на прийом до лікаря.

Президент має сказати правду або піти на позачергові вибори

Після трьох років російської агресії президентові час заявити, що Донбас перебуває під окупацією РФ. Назвавши території анексованими, Україна надішле чіткий сигнал світу: Путін бреше про "громадянську війну" і відсутність там російських військ.

Конфлікт нарешті потрібно назвати війною. Запровадити воєнний стан у зоні бойових дій. Це забере управління з рук СБУ – вкрай корумпованої структури.

Порошенко має вибір: сказати правду про війну і виконати названі кроки, або піти на позачергові президентські вибори і дозволити іншому лідерові проявити мужність, притаманну солдатам на передовій.

Тарас КУЗЬО, науковий співробітник Канадського інституту

Влада керує членами ЦВК у ручному режимі

Постійно йдуть розмови про можливі дострокові парламентські вибори. Тому ні Верховна Рада, ні президент не хочуть втрачати контроль над Центральною виборчою комісією. Старими членами можна керувати в ручному режимі. І це дає владі впевненість у завтрашньому дні. Тому вона і не оновлює склад ЦВК. Хоча минув термін повноважень

13 із 15 її членів.

Гліб КАНЄВСЬКИЙ, політолог

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

50-річна пацієнтка погодилася на штучне запліднення. 15 років тому загинув її син. Подивилася передачу, де жінка розповіла, як двічі народжувала діток у такому віці. Має двох здорових дівчаток.

Володимир, Київ

 

Сіла на дієту, щоб змусити чоловіка схуднути. Прямо сказати йому про зайву вагу не могла. Боялася образити. Вмовила за компанію харчуватися дієтичними продуктами. Переконала, що мене потрібно підтримати. Сама потай їла ночами. Чоловік схуд на 5 кілограмів.

Інна, 25 років, Одеса

Дядько загубився в Карпатах. Із друзями вночі пішли на Говерлу. Збилися зі шляху. Знайшли покинуту хатинку й сиділи там. Їли сирого зайця.

Ігор ШЕВЧУК, 21 рік, Львів

Зараз ви читаєте новину «Українські офтальмологи врятували зір британському фотожурналісту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути