Ексклюзиви
середа, 02 березня 2016 12:55

Рибалки відірвалися від берега на 4-кілометровій крижині

П'ятниця, 19 лютого, 16:00

На Кременчуцькому водосховищі поблизу села Пронозівка Глобинського району Полтавської області рятувальники саджають в аероглісер (надувний човен, може ковзати по кризі й рухається від повітряного гвинта. – Країна) перших зі 150 рибалок. Вони відірвалися від берега на 4-кілометровій крижині.

Протягом 7 годин звозять їх на берег. Більшість урятованих розходяться по домівках. Кілька десятків повертаються на лід, розкладають намети для ночівлі. На камеру обіцяють, що відповідатимуть за власне життя.

– Мовляв, почало клювати, тому залишаються на ніч. Щойно просили про допомогу і знову за своє, – каже 41-річна Світлана Рибалко з обласного управління надзвичайних ситуацій. – Крижину віднесло на 500 метрів. Добре, що однією стороною вперлася в іншу прибережну і близько сотні рибалок самотужки вийшли на берег. Багатьох чоловіків із вудками довелося збирати по льоду, бо були розкидані.

Кременчуцьке водосховище має близько 2,5 тисячі квадратних кілометрів площі.

– Воно небезпечне через сильну течію і хвилі, – продовжує Світлана Рибалко. – Торік у лютому в цьому ж районі дев'ятеро рибалок цілу ніч просиділи на крижині. Бувало, по кілька днів блукали.

Автор: Сергій Старостенко
  Невідомі виносять термінали самообслуговування з російського філіалу ”Альфа Банку” в центрі Києва 20 лютого. Вітрини розбили камінням. Також пошкодили відділення ”Сбербанку Росії” та офіс мільярдера Ріната Ахметова
Невідомі виносять термінали самообслуговування з російського філіалу ”Альфа Банку” в центрі Києва 20 лютого. Вітрини розбили камінням. Також пошкодили відділення ”Сбербанку Росії” та офіс мільярдера Ріната Ахметова

А в цей час:

Киянка 27-річна Марина Покровська біжить із коханцем 35-річним Сергієм Тарасовим до його автомобіля Toyota. Жінка приїхала взяти шлюб з Олегом Мележиком, 30 років. Зустрічалися майже шість років. Була вже біля дверей РАЦСу, коли побачила Сергія.

– Зустріла його місяць тому на дівич-вечорі. Відчула, що він – моя половинка. Між нами щось ніби пробігло. Вечір закінчився поцілунком, – розповідає Марина. – Наступного ранку сказала собі, що тим стосункам кінець. Незручно перед майбутнім чоловіком. Змінила номер телефону. За тиждень до весілля зіштовхнулася з Сергієм у дверях салону краси. Ходила туди на пробну зачіску. Він мене обійняв, почав цілувати. Закінчилося все у нього вдома. Тиждень думала – чи правильно зроблю, якщо вийду заміж. Розповіла матері й тітці. Вони вмовили не скасовувати весілля. Коли побачила Сергія перед дверима РАЦСу, розплакалась. Схопив мене на руки, й ми втекли. Половину витрат на весілля доведеться компенсувати. Продам машину, яку недавно купила.

В Івано-Франківській обласній клінічній лікарні ставлять крапельницю 25-річній Лесі Жураківській. Має гостре харчове отруєння. Два дні тому із другом відвідали ресторан "Пасаж Гартенбергів". Їли чизкейк.

– Був свіжий, апетитно виглядав. Але, ймовірно, мав якусь інфекцію, – каже Леся. – Нас уже 10 чоловік тут. Усі замовили той же десерт.

– Отруєння – це можлива провокація проти ресторану, – припускає власник закладу 52-річний Олександр Долішній. – Хочу дочекатися висновків санепідемстанції. Співчуваю людям, які зараз у лікарні. Але не впевнений, що це сталося саме в нас.

"Хто повинен платити 20 мільярдів доларів за відновлення Донбасу? Очевидна відповідь – агресор, Росія. Справедливо було б, якби Україна додала до вимог у Мінському процесі цю суму. Але насправді відшкодування платять лише ті, хто зазнав поразки", –

Андерс АСЛУНД, шведський економіст

"Українські солдати стають більш тренованими. Я б не хотів зустрітися з такими підготовленими бійцями десь на полі бою", –

Вільям КЛАРК, головний сержант-майор Національної гвардії Каліфорнії, США, про відвідини навчального центру "Старе" на Львівщині

"В Україні банки не довіряють населенню, населення – банкам. І всі разом не довіряють владі, яка теж їм не довіряє", –

Василь ЮРЧИШИН, директор економічних програм Центру Разумкова

  Україна опинилася в політичній безвиході через провальні спроби відставки уряду Арсенія Яценюка. Це ставить  під загрозу економіку й мільярди доларів іноземної допомоги, вважають оглядачі американської компанії Bloomberg.  ”У репертуарі нашого політичного театру є лише одна п’єса, яка називається ”Вгадай, під яким наперстком”, – розмірковує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Україна опинилася в політичній безвиході через провальні спроби відставки уряду Арсенія Яценюка. Це ставить під загрозу економіку й мільярди доларів іноземної допомоги, вважають оглядачі американської компанії Bloomberg. ”У репертуарі нашого політичного театру є лише одна п’єса, яка називається ”Вгадай, під яким наперстком”, – розмірковує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

26 диверсійно-розвідувальних груп розкрили й затримали торік в Україні, каже голова Служби безпеки Василь Грицак

345 кримінальних проваджень щодо замахів на силовиків під час Майдану розслідує Генеральна прокуратура. Тоді загинули 13 працівників органів внутрішніх справ

Служба безпеки на три роки заборонила в'їзд в Україну іноземним морякам, які з липня 2014-го хоч раз виконували рейс із заходом у порти Криму.

Трапезну церкву Національного заповідника "Софія Київська" передають для богослужінь Українській православній церкві Київського патріархату. Зараз тут виставлена експозиція "Храм. Град. Держава". Будівля – пам'ятка архітектури українського бароко. Споруджена в 1722–1730 роках.

$2,8 млрд переказали українські мігранти додому минулого року, повідомляє Міжнародна організація з міграції. Це більше, ніж сума всіх інвестицій іноземних компаній і донорів. Торік вони надали Україні близько $2 млрд.

"Лояльно ставився до геїв, поки один із них не сказав мені: "Красунчик". У мене потемніло в очах і я сильно його відлупив"

Селім ГАФАРОВ, про слова колишнього чемпіона світу з боксу Менні Пак'яо, який назвав представників секс-меншин гіршими за тварин

"В однокласника місяць тому померла 94-річна прабаба. Не знаю, чи він жартував, але сказав: інфаркт у неї стався зразу після того, як дізналася про можливе перейменування рідної вулиці Щорса на Коцюбинського"

Ігор ЯЩЕНКО, про завершення другого етапу декомунізації

"Знайомий із Криму добровільно пішов у ­російську армію. Коли там дізналися, що він жив в Україні, відбили нирки. Тепер їздить в інвалідному візку Сімферополем"

Андрій КОТЕЛЬНІКОВ, про початок призову кримських татар до російської армії

"Записую в зошит обіцянки президента Порошенка, які він не виконав. Пішов уже третій десяток"

Микола КОСТЕНКО, про заяву Петра Порошенка, що він був впевнений у відставці уряду

Автор: Сергій СТАРОСТЕНКО
  Дівчина несе квіти й запалену лампадку алеєю Небесної сотні  в центрі Києва. 19 лютого в Україні вшановують пам’ять загиблих під час Революції гідності. Тоді вбили 101 учасника протестів і 13 міліціонерів На другу річницю розстрілів обабіч дороги від майдану Незалежності до метро Хрещатик тротуари встелені квітами й свічками. У місцях загибелі людей встановили прожектори. – У мене є лише одне бажання – покарати того, хто наказав стріляти, – каже сумчанка Тетяна Іванівна, 58 років, мати героя Небесної сотні Олексія Братушка. – Але якби син залишився живий, то був би на Донбасі в армії. В перших рядах пішов би. Занадто любив Батьківщину. За вихідні майдан Незалежності відвідали до півмільйона людей,  за даними поліції
Дівчина несе квіти й запалену лампадку алеєю Небесної сотні в центрі Києва. 19 лютого в Україні вшановують пам’ять загиблих під час Революції гідності. Тоді вбили 101 учасника протестів і 13 міліціонерів На другу річницю розстрілів обабіч дороги від майдану Незалежності до метро Хрещатик тротуари встелені квітами й свічками. У місцях загибелі людей встановили прожектори. – У мене є лише одне бажання – покарати того, хто наказав стріляти, – каже сумчанка Тетяна Іванівна, 58 років, мати героя Небесної сотні Олексія Братушка. – Але якби син залишився живий, то був би на Донбасі в армії. В перших рядах пішов би. Занадто любив Батьківщину. За вихідні майдан Незалежності відвідали до півмільйона людей, за даними поліції

Треба доводити, що Путін давав гроші особисто Януковичу

Не можна казати, що "борг Януковича" – хабар. Російський президент Володимир Путін ті 3 мільярди доларів у грудні 2013 року надав привселюдно. Їх можна назвати авансом, за який купували Україну. Робилося все в законний спосіб. Єдиний варіант не сплачувати – переконати суд, що кошти належать особисто Вікторові Януковичу та його оточенню. Їх вони забрали під час утечі з України.

Олексій ЛУПОНОСОВ, банківський аналітик

Партія Порошенка не готова до виборів

До вересня уряд проіснує в будь-якому стані. В напівпаралізованій коаліції. Показова невідставка прем'єра Арсенія Яценюка була спрямована на відтермінування дострокових парламентських виборів до осені. Бо до них не готовий, перш за все, Блок Петра Порошенка. У вересні прем'єра переоберуть обов'язково. До того часу стане зрозуміло, що коаліції немає, більшості – теж. І всі погодяться: єдиний легальний вихід із політичної кризи – дострокові вибори.

Вадим КАРАСЬОВ, політолог

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Портрет Надії Савченко повісив удома у вітальні на видному місці. Мати свариться: "Зніми, це ж не ікона". Я при­дивився: у цій жінці стільки загадковості, що з неї можна ікони малювати.

Сергій, 35 років, Івано-Франківськ

10 років був в Італії на заробітках. Приїхав додому, а дружина переоформила квартиру на себе й живе там із грузином. Місяць пив. Потім вирішив стати волонтером. Що відкладав, усе в АТО відправив.

Леонід БУЧИК, 58 років, селище Браїлів на Вінниччині

 

Закінчила Університет міжнародних відносин у Києві. Знаю чотири мови. Роботи за спеціальністю не знайшла. Два роки працювала в "Макдональдзі" на касі. Поїхала відпочивати на Кіпр. Влаштувалася там офіціанткою в нічний клуб. За місяць отримую 5000 доларів.

Олена, 26 років, Київ

Посварилися з подругою. Вона не схвалює мої вільні стосунки. За останні півроку я була з п'ятьма чоловіками. Сама ж постійного хлопця знайшла собі нещодавно. До цього переспала з моїм братом і кращим другом.

Інна, 25 років

Бос покликав на побачення. Він мені не подобається, але відмовити не змогла. Одяглася як бомж, нафарбувалася яскраво, навішала огидної біжутерії, голову не помила. Поводилася, наче хамка. Після побачення отримую СМС: "Ти була чарівна. Веселіша, ніж звичайно. Чекаю наступної зустрічі".

Людмила, 35 років

6-річна донька загубилася на автовокзалі. Поки сходили в міліцію, вона подзвонила з дому. Сама добралася на маршрутці – мала кишенькові гроші.

Юлія ГОРОХОВА, Кременчук на Полтавщині

Наснилося, що мене душить велика червона змія. Прокидаюсь – усі сплять і повна хата диму. Чоловік на грубку поставив мокрі валянки. Вони нагрілися й почали тліти.

Тетяна КОСТЕНЮК, 59 років, село Деребчин

Шаргородського району Вінницької області

Зараз ви читаєте новину «Рибалки відірвалися від берега на 4-кілометровій крижині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути