Ексклюзиви
середа, 25 травня 2016 10:58

Китайці зможуть отримувати українські візи в аеропорту Бориспіль

П'ятниця, 13 травня, 11:30

На міському кладовищі в Полтаві близько сотні людей прощаються з журналістом місцевого філіалу "Громадського ТБ" 33-річним Анатолієм Мележиком. Два дні тому він повісився в арендованій ­квартирі. Про самогубство написав на власній сторінці у Facebook. Звинуватив у ньому свого керівника Богдана Звягольського. Повідомлення запрограмував так, що з'явилося за годину по смерті.

"У моїй смерті винен Богдан Звягольський. Ти, Богдан, забрав у мене все: кохану людину, роботу і репутацію. Нехай принесуть тобі щастя ті 800 доларів, які я тобі віддав 9 травня 2016 року. Радій результатам поліграфа, які тебе влаштували. Згадай, як ти змушував мене "зізнатися" і написати про це пост у Facebook. Усе згадай і живи далі".

– Толя був фанатиком своєї справи. Постійно думав про нові сюжети, формати, ідеї. Це була моя кохана людина, що подарувала щастя, – каже 27-річна Людмила Гудзь, дівчина загиблого. Їй Мележик заповів автомобіль, ноутбук і 10 тисяч гривень.

Прощання триває півгодини. Чоловіки закопують яму. Жінки говорять про залучення екстрасенсів до розслідування самогубства.

На "Громадському ТБ" Анатолій Мележик працював понад рік. Наприкінці квітня 2016-го Богдан Звягольський звинуватив його в крадіжці 20 тисяч гривень. Пізніше повідомив, що Анатолій повернув гроші й вибачився

Автор: УНІАН
  Перший український електричний автомобіль Synchronous презентували в Києві 16 травня. Машина зовні нагадує карету. Довжиною чотири з половиною метри, у висоту – два метри. На одному заряді електричного акумулятора проїжджає близько 130 кілометрів. Вартість авто поки що не розголошують
Перший український електричний автомобіль Synchronous презентували в Києві 16 травня. Машина зовні нагадує карету. Довжиною чотири з половиною метри, у висоту – два метри. На одному заряді електричного акумулятора проїжджає близько 130 кілометрів. Вартість авто поки що не розголошують

А в цей час:

53-річна Раїса Мельник із села Демидівка Жмеринського району на Вінниччині – пересаджує помідори на городі. Напередодні їх побив град.

– У розсаду вклала 200 гривень. Вона вже вся поприймалася. Але град усе вибив і зрівняв із землею, – розповідає жінка. – Йшов майже годину. Град можна було згрібати лопатою. Був мілкий, але дуже густий. За ніч не розтанув. Що не встиг побити – те поморозив. У декого городину повністю зніс. Навіть картоплю довелося пересаджувати, бо була перемелена, як на м'ясорубці.

Град зачепив частину села. На решті – лише дощило.

У львівському Палаці спорту відкривають чемпіонат Європи з бойового мистецтва кунг-фу. На трибунах розсідаються представники Вірменії та Азербайджану. За кілька годин їхні спортсмени б'ються у фіналі. Перемагає вірменин. У залі піднімають прапор Нагірного Карабаху (невизнана республіка, яку Вірменія і Азербайджан вважають своєю територією. – Країна). Починається бійка за участю близько 40 представників обох країн. Триває близько півгодини – до приїзду поліції.

– У двох поєдинках між країнами – перемогли вірмени. Це і розлютило азербайджанців. У бійці використовували все: палиці, крісла. Били, незважаючи на вік, – каже свідок 35-річний Максим Погута.

Після інциденту команду Азербайджану дискваліфікували. Збірна Вірменії вийшла у фінал.

– Якщо ще раз тебе побачу – уб'ю, – кричить харків'янин 47-річний Сергій Палій на брата Олександра, 42 роки. Той напередодні взяв у Палія автомобіль BMW і розбив.

– Сказав, що треба завезти в область документи по роботі. Раніше проблем не було, то і цього разу не відмовив, – каже Палій. – Вночі брат подзвонив і сказав, що застряв під Харковом. Приїхав туди на таксі, а він із двома дівчатами, років по 30, стоїть біля машини і сміється. Виявилося, узяв авто, щоб їх покатати. На швидкості злетів з дороги й розбив фару. Розізлив мене до білої гарячки, бо на цю машину я збирав шість років. Ремонт тисяч у 30 влетить. Прощу все, якщо брат його оплатить.

  Витік нафти в Чорне море стався біля окупованого Севастополя. Аварія виникла на одному з російських кораблів. На поверхні утворилися великі плями. Це збіглося з періодом нересту. Забруднення води призведе до зменшення популяції риби в морі. Також через вилив у прибережній зоні гинуть дельфіни.  ”Риби живуть у воді, а люди можуть існувати у воді, на Землі, у Космосі. І навіть, як свині – у багнюці”, – розмірковує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Витік нафти в Чорне море стався біля окупованого Севастополя. Аварія виникла на одному з російських кораблів. На поверхні утворилися великі плями. Це збіглося з періодом нересту. Забруднення води призведе до зменшення популяції риби в морі. Також через вилив у прибережній зоні гинуть дельфіни. ”Риби живуть у воді, а люди можуть існувати у воді, на Землі, у Космосі. І навіть, як свині – у багнюці”, – розмірковує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Сквер Небесної сотні в центрі Києва потрапив до списку фіналістів європейського конкурсу публічних просторів – European Prize for Urban Public Space-2016. Журі обирало 25 фіналістів серед 276 номінантів. Вони стануть частиною мандрівної виставки, яку протягом двох років демонструватимуть по всьому світу. Переможців оголосять 4 липня.

На четвертому місяці вагітності перебуває волонтерка 20-річна Яна Зінкевич – засновник медичного батальйону "Госпітальєри". Торік у грудні вона потрапила у ДТП і зламала хребет. Операцію робили в Ізраїлі. Батько дитини – 27-річний Максим Корабльов освідчився Яні 11 травня.

Три з половиною роки тюрми дав Івано-Франківський суд журналісту Руслану Коцабі. Його звинуватили у перешкоджанні діяльності армії. Позаторік Коцаба у відеозверненнях закликав українців відмовлятися від мобілізації, а війну на Донбасі називав громадянською. У СІЗО він – із 8 лютого 2015-го. Враховуючи "закон Надії Савченко" (день в ізоляторі рахується за два. – Країна), в ув'язненні проведе ще рік.

Кримським пенсіонерам, які не захотіли отримувати російський паспорт, припиняють виплати. Про це їх повідомляють офіційними листами. Наголошують: виплати пенсій повернуть, якщо людина прийме російське громадянство.

Із 1 червня китайці зможуть отримувати українські візи в аеропорту Бориспіль. Після експериментального періоду такий режим має запрацювати і в аеропортах Одеси та Львова. Подібний крок щодо українців запровадили в аеропортах Китаю.

Дядько після звільнення з роботи і розлучення – двічі вішався. В останній момент із зашморгу діставали родичі. Відправляли у психлікарню. Там він познайомився з медсестрою і за півтора року одружився. Вона вмовила його не шукати роботу, а відкрити бізнес. Дядько позичив у знайомих гроші і почав із ятки, де продавав дешеве взуття. За шість років відкрив 25 точок на ринках Харкова, Полтави і Сум. Купив машину, 4-кімнатну квартиру й двоповерхову дачу з басейном. Жартує: якби тоді не хотів умерти – нічого б цього не досяг.

Олена ТИМЧЕНКО

Знайома матері щодня крала по кілограму свіжого м'яса. Клала в пакет і примотувала скотчем до ноги біля трусів. Раз скотч відклеївся й шматок випав на прохідній. Охоронці сказали, що нікому не скажуть, якщо жінка за півгодини з'їсть це сире м'ясо. Вона згодилася. Порізала його на маленькі шматки і запивала колою. Потім на два тижні взяла відпустку, бо почалися проблеми зі шлунком. Після такого виносила з комбінату лише сосиски й копчену ковбасу.

Віктор ДЕНИСЕНКО

Знайомий хлопець після розставання з дівчиною виклав її фото голою на інтернет-форумі й від її імені написав, що вона – повія і за гарні гроші пере­спить із будь-ким. За рік дівчина зателефонувала йому й подякувала. Виявилося, завдяки публікації познайомилася із сином власника мережі нічних клубів. Він сказав, що любить розкутих дівчат. За півроку запропонував їй одружитися і подарував авто за 700 тисяч гривень.

Анатолій ПРОЦИК

Минулого літа на спір напився води з річки. З півтора місяця лихоманило так, що думав – помру. Зате втратив 15 кілограмів ваги. Хоча раніше схуднути не помагали ні спорт, ні жорсткі дієти.

Віталій КУРЧЕНКО

У бабиному селі в однієї сім'ї за день блискавка вбила двох корів. Господиня того ж вечора хотіла наковтатися таблеток. Плакала, що тільки за гроші з продажу молока могла оплачувати навчання доньки в медичному університеті. Аби не пішла на гріх, люди за два дні зібрали гроші на дві корови. Жінка обійшла всіх односельців і кожному на колінах дякувала.

Ілона БІЛОУС

"Як тільки політики почали анонсувати повернення Надії Савченко в Україну – росіяни заблокували цей процес. Не можна говорити про дату звільнення, доки заручник у терориста. Не вірю, що наші політики про це не знають. Просто розраховують на політичні дивіденди і грають життям Надії", –

Людмила КОЗЛОВСЬКА, правозахисниця

130 сімей загиблих військових отримали квартири з початку року. Також за два роки АТО житло дали 502 учасникам бойових дій

30 човнів військово-морських сил Індії полагодили на заводі ­"Зоря-Машпроект" у Миколаєві. Встановили на них нові двигуни

24 000 кубометрів дерев незаконно вирубали торік в Україні, кажуть у Державному лісовому агентстві. Екологічна ліга повідомляє, що справжня цифра – більша майже на 70%

Успіх Джамали – це перемога мистецтва над попсою

На цьогорічному конкурсі їй не було рівних у вокальній майстерності. Джамала зуміла передати трагедію свого народу засобами мистецтва. Коли вона заспівала на відбірковому конкурсі в Україні, я від першої до останньої ноти сидів із мурашками на спині. Її перемога така ж справжня, як і Руслани 2004 року.

Володимир ШОВКОШИТНИЙ, заступник голови Національної спілки письменників

Знову боротимемося з попередниками

Юрій Луценко найкраще мотивований, щоб зруйнувати старі принципи в прокуратурі. Розібратися з тими, хто незаконно саджав його і автомайданівців. Але він не зможе зробити основного – боротися з корупцією теперішньої влади. Ми знову йдемо вперед, повернувши голову назад. Будемо боротися з попередниками.

Олег РИБАЧУК, колишній віце-прем'єр

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Однокласниця вийшла заміж за мільйонера. Він був її начальником у юридичній фірмі. Зразу їй сподобався. І вирішила діяти – залізла гола в його машину. З того часу не розлучаються.

Світлана, 27 років, Полтава

 

Моїм батьком виявився сусід. Взнала це у 33 роки. Матір напідпитку призналася. Сусід цього теж не знав. Коли йому розповіла – обоє розплакалися. Тепер ходимо одне до одного в гості. Залишаю на нього маленького сина.

Оксана, Суми

На могилі в тітки викопали п'ять кущів троянд. Побачили їх у дворі одинокої жінки недалеко від цвинтаря. Виявилося, за життя тітки вони посварилися через чоловіка – не могли поділити. 20 років не розмовляли.

Юлія, 30 років, Миргород на Полтавщині

Кум подзвонив із АТО: "Здається, додому не вернусь". Мав таке передчуття. Я його заспокоїв. Але через два дні він загинув: осколки влучили у голову, шию і поперек.

Роман

Зараз ви читаєте новину «Китайці зможуть отримувати українські візи в аеропорту Бориспіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути