Ексклюзиви
четвер, 19 січня 2017 20:14

Файлообмінник Ex.ua відновив роботу

П'ятниця, 6 січня, 21:11

Одесит 28-річний Денис Дідиченко змітає рукою сніг із бокового скла автомобіля Dacia Logan. Влетів у півтораметрову кучугуру, коли їхав на Святвечір до тестів у село Монаші Білгород-Дністровського району. У дорогу вирушив із дружиною 26-річною Іриною та синами 3-річним Артемом і Артуром, 12 місяців.

– Дорога була погана. Але на під'їзді до села Розкішне зрозумів: до цього був ще невеликий сніг. Вітер намітав кучугури, траси не видно. Зупинилися, бо ледь не в'їхали в дерево. Виявилося, що збилися з дороги і застряли в переметі, – розповідає Денис. – Спершу була паніка. Намагався додзвонитися в поліцію, "швидку" і службу порятунку. Але там постійно було зайнято. За півгодини телефон розрядився.

Подружжя вечеряє. Їдять гостинці, що везли родичам. Із термоса п'ють чай.

– Врятувало те, що був цілий бак пального. Двигун не вимикав, у салоні було тепло. Пізніше на трасі знайшов ще двох водіїв, які застряли. Викликали рятувальників. Та вони зразу сказали, що доїхати буде проблематично, – каже Денис.

Вранці відвів дружину з дітьми у найближче село. Того ж дня пізно ввечері рятувальники почистили дорогу. До родичів Дідиченки потрапили 8 січня. 106 кілометрів дороги долали понад 44 години.

Автор: Сергій Старостенко
  Дівчинка сидить на плечах у батька під час Різдвяної ходи в центрі Києва 7 січня. Її організував Національний центр народної культури ”Музей Івана Гончара” та міжнародний етнокультурний проект Folk Ukrаine. У заході взяли участь фольклорні колективи та городяни. Люди переодягалися в національні строї та костюми казкових персонажів. Співали колядки
Дівчинка сидить на плечах у батька під час Різдвяної ходи в центрі Києва 7 січня. Її організував Національний центр народної культури ”Музей Івана Гончара” та міжнародний етнокультурний проект Folk Ukrаine. У заході взяли участь фольклорні колективи та городяни. Люди переодягалися в національні строї та костюми казкових персонажів. Співали колядки

А в цей час:

32-річна Аліна Мокруха виносить із приватної ветеринарної клініки в центрі Полтави кота Боса шотландської породи. Тварині витягли зі шлунка новорічний дощик.

Аліну на таксі зустрічає чоловік 33-річний Максим. Ставить кошик із котом на заднє сидіння. Бос засинає.

– Заходжу в квартиру, а кіт лежить на порозі, ледве дихає. З рота дощик стирчить. Сама не змогла витягти, бо кричав сильно. Довелося викликати таксі, через півгодини були у клініці. Лікарі сказали: аби ще кілька хвилин – здох би. Годину тягли той дощик йому з рота. Добре, не довелося різати, – каже Аліна.

У рибному магазині купують заморожені бички. Вдома відварюють для Боса.

– Це найкращий подарунок на Різдво! – каже 53-річна Алла Максименко з Дніпра.

Обіймає сина 30-річного Олега й невістку Марію, 28 років. Після святкової вечері пара розповіла, що чекають на дитину.

– П'ять років разом, а Маша не могла завагітніти. У клініку ходили, аналізи здавали – обоє здорові. А дитину Бог не давав, – говорить Алла Григорівна. – Я вже всі молитви перечитала. Виявилося, Маша на четвертому місяці. Але живіт ще маленький, під светром не видно.

Алла Максименко дарує подружжю 10 тис. грн. Каже купити дитячий візок і ліжко.

– Шкода телефону. Мріяв про нього два роки, – говорить львів'янин 28-річний Олег Савка.

Приїхав на таксі до родичів. На задньому сидінні машини забув iPhone 6. Подзвонив на нього з іншого мобільного, але телефон уже був поза зоною досяжності.

– iPhone Олег взяв у кредит. Встиг тільки похвастатися перед родиною, – каже його дружина 29-річна Оксана. – Дзвонили у службу таксі. Водій сказав, що нічого не бачив. Припустив, що телефон забрав хтось із наступних пасажирів.

Пара звернулася в поліцію. 20 січня за кредитом на iPhone мають сплатити 1,6 тис. грн.

Файлообмінник Ex.ua відновив роботу за адресою – Fex.net. Запровадили плату за зберігання даних. Для перших 100 тис. українських користувачів вартість місячного зберігання терабайта інформації становитиме $1.

Останки українського письменника Олександра Олеся і його дружини Віри ексгумували з Ольшанського кладовища в чеській столиці Празі. За оренду могили платив виходець з України Володимир Михайлишин. Нещодавно помер. Його син вирішив поховати батька на місці письменника. За чеськими законами, родичі або друзі померлих раз на 10 років повинні заплатити 20 тис. крон (21 тис. грн. – Країна) за місце на кладовищі. Останки подружжя перенесли у сховище цвинтаря. Їх мають перепоховати в Україні.

Кабмін скасує податок та акцизний збір на купівлю електромобілів. Це дозволить на 21,6% зменшити їх вартість, каже міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Військовим у зоні АТО збільшили надбавки до зарплати за перебування у районі зіткнення з ворогом. Додатково щомісяця отримуватимуть 6 тис. грн. Торік ця сума була меншою на 2 тис.

Волонтери купили будинок для сім'ї бійця 95-ї бригади Федора Твардовського. Дім у селі Ходаки Барського району на Вінниччині має площу 120 "квадратів". Подружжя Твардовських виховує дев'ятьох дітей. Сім'я вже переїхала в нове помешкання. Боєць перебуває на передовій.

50 000 гривень – максимальна сума, дозволена для готівкового розрахунку фізичними особами. Обмеження запровадив Національний банк із 1 січня. Торік ліміт становив 150 тис. грн. На безготівковий розрахунок обмежень немає

"Жодна культурна нація не дозволяє собі мати невпорядкованих цвинтарів – без довідників, реєстрів, точного вказання місць поховання. Наші цвинтарі – дикі. Це стид і ганьба. Це совєцька культура смерті. 1945 року по ровах валялися непоховані солдатські кістки, зате в кожному населеному пункті мусила бути могила нєізвєсного солдата. Чого вона неізвєсна? Чому країна не могла опізнати і вшанувати своїх мертвих? Ось це і є ординське, варварське, дикунське, зеківське ставлення до своїх мерт­вих – всіх убили й закопали в одну яму", –

Оксана ЗАБУЖКО, письменниця

"В інтернеті кілька днів читаю про "слабкого" Обаму, який максимум що зміг – вислати додому російських дипломатів. Дурні. Насправді він весь штат російської розвідки накрив. І тепер, щоб відновити розвідувальні можливості в США, Путіну необхідно кілька років", –

Володимир МІЛОВ, російський політик

"Монетизована версія субсидій може запрацювати вже у квітні цього року. Якщо споживачу нараховано 100 гривень на оплату комунальних послуг, а він заощадив і вклався у 80 – решту йому слід віддати як бонус", –

Андрій КОБОЛЄВ, голова правління Нафтогазу

  До 13 січня погоду в Україні сформували холодні атмосферні фронти, які прийшли з північного заходу.  ”Коли сніговики збираються на майданах, двірникам слід ховатися”, – зауважує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
До 13 січня погоду в Україні сформували холодні атмосферні фронти, які прийшли з північного заходу. ”Коли сніговики збираються на майданах, двірникам слід ховатися”, – зауважує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Коаліція не вичерпала свого ресурсу

Вибори цього року можливі, якщо буде чітке бачення майбутньої більшості у Верховній Раді. Якщо ж вона не проглядатиметься – ніхто на вибори не піде. Поки що коаліція й уряд Гройсмана не вичерпали свого ресурсу. Про це говорять 270 голосів за бюджет на 2017 рік. Закони приймаються, уряд працює. Особливих конфліктів між ним і парламентською більшістю немає.

Володимир ЦИБУЛЬКО, політичний експерт

Захід не здасть Україну без участі її керівництва

Варіант, коли США проводять переговори з Путіним і потім американський президент заявляє, що здав Україну, – неможливий. Захід може поступитися інтересами України лише за участі нашого керівництва. Якщо ж влада в Києві упреться – можна буде підключати "друзів України" в усіх гілках американської влади.

Інший сценарій: після чергового раунду переговорів у Мінську президент Порошенко скаже про досягнення "безпрецедентного прогресу". Це дозволить зняти всі антиросійські санкції. Якщо оголосять про "переможні домовленості" – це і буде здача.

Петро ОЛЕЩУК, політолог

Трамп вступив у конфронтацію зі спецслужбами

Російські хакери втрутилися в американський виборчий процес. Цей фактор став аргументом у політичному протистоянні у Вашингтоні. Викликав конфронтацію Трампа й американських спецслужб. Керівники ЦРУ, ФБР і Агентства нацбезпеки кажуть обраному президенту в очі: ми практично впевнені, що ви перемогли за сприяння ворога.

Колишні американські лідери Клінтон, Буш і Картер теж мали проблеми зі спецслужбами. Але вони не виливалися в бунт силовиків проти президента, який може бути використаний для його імпічменту.

Лілія ШЕВЦОВА, російський політолог

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Торік взнала, що чоловік зраджував п'ять років. Попросила двох товаришів, щоб перестріли й побили. Друзі перестаралися – зламали йому ребра, щелепу, вибили чотири зуби. У день розлучення не міг говорити. Коли вийшли із загсу, вилив на мене зеленку і втік.

Олена, Полтава

 

Грабіжник відрізав товаришу палець із золотим перснем. А його дружині порвав вуха, коли знімав сережки.

Сергій, 33 роки, Полтава

Застав 5-річну доньку в сльозах. Розказала, що плаче, бо її не люблять батьки. Святий Миколай і Дід Мороз принесли їй стільки подарунків, а мама і тато – жодного.

Олексій Черненко, 33 роки, Полтава

Знайома зустрічалася з хлопцем три роки. Жили разом, їздили на відпочинок, влаштовували романтичні побачення. Дівчина завагітніла і пара вирішила розписатися. Але за тиждень до весілля хлопець зрадив. Знайома зробила аборт.

Вікторія, 25 років

Зараз ви читаєте новину «Файлообмінник Ex.ua відновив роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути