Ексклюзиви
понеділок, 05 грудня 2016 17:47

Вчені пояснили, чому людям чуються голоси

Вчені пояснили, чому людям чуються голоси

Люди, які чують у голові різні голоси, мають генетичну мутацію. На думку міжнародної групи вчених, слухові галюцинації спричинює відсутність спеціальної сигнальної молекули РНК.

У людини з подібним відхиленням утворюється надлишок рецепторного білка в гіпоталамусі. Через це звукова інформація оброблюється неправильно, створюючи ефект "голосів". Люди з такою генетичною мутацією можуть страждати на шизофренію з ймовірністю 23-43%. Свої висновки дослідники оприлюднили в спеціалізованому британському журналі Nature Medicine.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені знайшли ген хвороби Альцгеймера

На думку вчених, така мутація призводить до того, що кількість рецепторів у нейронах, розташованих у корі мозку, збільшується. У результаті порушується їхній зв'язок з таламусом - центром обробки і розподілу інформації - і кора починає "працювати" мов би сама по собі. Звукова інформація, не очищуючись від шумів і випадкових сигналів у таламусі, породжує в голові голоси, стверджують науковці. Якщо відновити роботу сигнальної молекули РНК, то це очищення відновлюється. Відповідно, таким способом можна буде лікувати шизофренію або хоча б позбавляти її симптомів.

Зараз на шизофренію страждають близько 24 млн людей на планеті. За статистикою ВООЗ, кожна 7-а людина з тисячі є шизофреніком, причому більша частина з них - молоді люди у віці від 15 до 35 років.

Зараз ви читаєте новину «Вчені пояснили, чому людям чуються голоси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути