Ексклюзиви
середа, 14 грудня 2016 17:08

Уряд затвердив введення 12-річної школи

Уряд затвердив введення 12-річної школи

Кабмін схвалив концепцію реформування середньої освіти. Вона передбачає 12-річне навчання у школі. Першокласники, які підуть до школи у вересні 2018-го, дадуть старт нової української школи, заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич на засіданні уряду.

12-річна освіта передбачає реформування школи. Таким чином протягом чотирьох років триватиме початкова освіта, п'ять - базова середня освіта, три - старша школа.

"Старша школа поділятиметься на академічний чи професійний ліцей. Таким чином професійне спрямування дозволить "отримати першу робітничу кваліфікацію", - каже міністр освіти і науки. Крім того, прийняте рішення сприятиме підвищенню конкурентоспроможності на ринку праці випускників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 складових реформування середньої школи

"Щоб забезпечити нові результати навчання, допомогти нашим дітям успішно вибирати профіль подальшого навчання і напрямки свого життєвого розвитку, нам потрібна трирічна профільна школа, тобто 12 років. Якщо ми будемо зволікати з освітньою реформою, то це призведе до зниження якості людського капіталу", - сказала Лілія Гриневич в Кабміні.

В Україні вже була "дванадцятирічка", однак з ініціативи екс-міністра освіти Дмитра Табачника від неї відмовились.

Зараз ви читаєте новину «Уряд затвердив введення 12-річної школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3416
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути