Ексклюзиви
пʼятниця, 02 грудня 2016 13:01

У єгипетській гробниці виявили дивовижну знахідку

У єгипетській гробниці виявили дивовижну знахідку

Під час розкопок на березі Нілу іспанські археологи знайшли добре збережену мумію. За попередніми оцінками дослідників, мумії 3200 років, повідомляє представник Міністерства старожитностей Єгипту Махмуда Афіфі.

Мумія лежала у яскраво розфарбованому саркофазі, обгорнута у кілька шарів тканини. Прикрашена яскравими аксесуарами релігійного змісту. Серед символіки були також зображення богинь Нефтіди й Істіді та синів бога Гора. Ці символи були традиційними для давньоєгипетської релігії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені змусили мумію заговорити

Гробницю виявили біля храму, котрий зараховують до епохи фараона-завойовника Тутмоса III. Він був фараоном Давнього Єгипту з XVIII династії, що правила в XV ст до н .е. Під час його правління спорудили понад 50 храмів і 20 усипальниць.

На думку фахівців, гробниця могла належати аристократу на ім'я Аменренеф, який входив y свиту фараонів. На таку думку наштовхують розшифровані манускрипти, які також виявили дослідники.

У Китаї знайшли мумію з династії Мін. Її вік близько півтисячі років. Знайдене поховання дозволить китайським вченим вивчити звичаї, костюми і похоронні начиння часів правління цієї династії.

Зараз ви читаєте новину «У єгипетській гробниці виявили дивовижну знахідку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути