Ексклюзиви
пʼятниця, 02 грудня 2016 11:00

У МОН повідомили, скільки опорних шкіл вдалося відкрити

У МОН повідомили, скільки опорних шкіл вдалося відкрити

Цього навчального року по всій території України запрацювали 137 опорних шкіл та 360 їхній філій. Нині у всіх областях країни довозять понад 10,4 тис. учнів. Про це розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич на відкритті семінару "Управління освітою та якість освіти в сільській місцевості".

За останній рік завдяки опорним школам 332 дитини, які були ізольовані і здобували індивідуальне навчання, тепер їздять в школу і нормально навчаються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міносвіти сказало, кому підвищить стипендії

За словами глави профільного відомства, опорна школа в сільській місцевості має стати ядром громади та забезпечити якісну освіту для всіх дітей.

"Незалежно від місця проживання між дітьми розподілені таланти і вміння, працелюбність - потенціал для успіху. Саме тому дивитися на статистику ЗНО, що показує драматичне відставання дітей із сільської місцевості від результатів дітей з міста, дуже болюче. Вона показує не здібності учнів, а нерівний доступ до якісної середньої освіти", - каже міністр.

Зі свого боку Кабмін до освітньої субвенції наступного року заклав чималі кошти. З яких 200 млн грн виділили на автобуси для опорних шкіл, 300 млн грн – на кабінети для вивчення природничих наук. Окремо 300 млн грн заклали для навчальних закладів об'єднаних територіальних громад.

Як повідомляють в Міносвіти, підвищення якості освіти у сільській місцевості - один із пріоритетних напрямків роботи відомства.

Зараз ви читаєте новину «У МОН повідомили, скільки опорних шкіл вдалося відкрити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 3416
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути