понеділок, 16 січня 2017 12:06

Татуювання визнали небезпечними для життя

Татуювання визнали небезпечними для життя

Татуювання небезпечні не тільки розвитком інфекцій, а й своєю канцерогенною дією. Малюнки можуть спровокувати рак.

До таких висновків дійшли данські вчені з Копенгаґенського університету та британські науковці з Університету Бредфорда. За твердженням фахівців, смертельну небезпеку для життя людей становить чорнило. Про це повідомляє v-kurse.

Науковці дослідили понад 20 видів найпопулярніших чорнил для нанесення малюнка на шкіру. У 13-ти зразках виявили токсичні речовини. Ртуть і кобальт знайшли у червоних, синіх і зелених фарбах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як татуювання впливають на імунітет

Малюнки на тілі також стають причиною захворювань шкіри, пише 5-tv. Алергічну реакцію, почервоніння, розпухання, свербіж шкіри чи дерматит можуть викликати червоні барвники.

Медики американського Центру з контролю і запобігання інфекційним кажуть, що татуювання може призвести до розвитку імпетиго - інфекційного гноячкового захворювання шкіри. Його спричиняє стафілокок чи стрептокок, інформує festival.

Дослідники знаходять також реальну користь від тату для організму людини. Американські медики зі штату довели, що татуювання зміцнюють імунітет людини. Крім того, вони допомагають організму боротися з грипом і сезонними простудними захворюваннями.
Зараз ви читаєте новину «Татуювання визнали небезпечними для життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути