четвер, 24 листопада 2016 09:01

Стало відомо, які українські книжки завезли в австрійські бібліотеки

Стало відомо, які українські книжки завезли в австрійські бібліотеки

В австрійських бібліотеках з'явилися україномовні книжки. Їх передали y рамках спільного проекту українського посольства в Австрії та Австрійської спілки бібліотек, повідомляє Міносвіти.

Перша партія – дитячі книжки. Тепер y австрійських книгозбірнях можна прочитати Всеволода Нестайка і українські народні казки та переклад українською творів Ганса Крістіана Андерсена, Антуана де Сент-Екзюпері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкриється перша рок-бібліотека

Поки що україномовні книжки можна почитати лише у віденських бібліотеках. Утім, в Австрійській спілці бібліотек запевняють, що незабаром їх доставлять y центральні бібліотеки столиць усіх дев'яти федеральних земель Австрії.

Це - пілотний проект, але обидві сторони готові до продовження співпраці. Зі свого боку, в українському посольстві планують доставити літературу далеко за межі центральних бібліотек.

Раніше повідомляли, що в Маріуполі з'явилися дитячі міні-бібліотеки y публічному просторі. Проект книжкових "шпаківень" реалізували за ініціативи Центральної дитячої бібліотеки на кошти місцевих благодійників y рамках всеукраїнської акції "Додай читання".

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, які українські книжки завезли в австрійські бібліотеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути