Ексклюзиви
четвер, 08 грудня 2016 17:37

Стало відомо, чому люди починають заїкатися

Стало відомо, чому люди починають заїкатися

Вчені із США дослідили, чим відрізняється мозок здорової людини від тієї, що заїкається.

Виявляється, у людей із порушенням мови пошкоджений не тільки мовний центр мозку, але і частини, що відповідають за регулювання уваги та емоцій, передає medicalxpress.com.

Науковці зробили знімок мозку 47 дорослих і 47 дітей. Серед них були як люди із заїканням, так і звичайні. З'ясувалось, що важкість захворювання варіювала залежно від того, наскільки всі три відділи мозку були пошкоджені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як мозок обманює людей - 12 поширених випадків

"Те, що заїкання залежить від функціонування нейронних шляхів, пов'язаних із промовою і мовою, - це зрозуміло. Відповідальні за увагу ділянки і пов'язані з ними шляхи важливі для регулювання поведінки. Люди з порушеннями в цих відділах, заїкаються частіше і сильніше. Емоції, такі як тривога і стрес, також позначаються на заїканні, можливо, через те, що ця мережа взаємодіє зі шляхами, які контролюють увагу і мову", - пояснив один з авторів роботи, керівник Інституту розвитку мозку Бредлі Петерсон.

Страждають на порушення мовлення 1% населення світу. Його діагностують у дітей 2-5 років, частіше у хлопчиків, ніж у дівчаток.

Основні симптоми цього захворювання - зміни в ритмі мови, повторення або затягування окремих звуків або цілих слів, а також часті зупинки в мові.

Фінські вчені виявили, що фоновий шум негативно позначається на розвитку мови в дітей, а також може призвести до появи мовних дефектів.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, чому люди починають заїкатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути