Ексклюзиви
понеділок, 12 серпня 2019 12:46

Сьогодні українці можуть спостерігати за піком метеоритного дощу Персеїди

Сьогодні українці можуть спостерігати за піком метеоритного дощу Персеїди
Пік метеоритного потоку Персеїди. Фото: з відкритих джерел

Українці можуть побачити одне з найкрасивіших і найвідоміших явищ нічного неба Північної півкулі — метеорний потік Персеїди. Фактичний пік метеорного дощу Персеїди цьогоріч пройде у ніч з 12 на 13 серпня

Персеїди - динамічний, стабільний і чисельний метеорний потік, що досягає свого максимуму щороку у серпні. Розпочинається все, зазвичай, 17 липня і закінчується 24 серпня. Це відбувається, коли Земля проходить через орбіту комети Свіфта-Туттля. Упродовж піку метеодощу кількість метеорів, що згорають в атмосфері, може досягати у середньому від 80 до 120 за годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чорному морі виявили високу концентрацію сонцезахисного крему

2019-го найбільше число метеорів за годину, яке може побачити людина на темному небі, – 80.

За прогнозами Міжнародної метеорної організації, фактичний пік метеорного дощу Персеїди цьогоріч очікується у ніч з 12 на 13 серпня. Ночі напередодні та опісля піку також будуть "багаті на метеори". Але майже повний місяць затьмарить не надто яскраві метеори. Тому найкращим часом спостереження будуть вранішні години 11, 12 та 13 серпня.

Для виявлення Персеїд не потрібні астрономічні спецзасоби. Достатньо обрати місце з мінімумом штучного освітлення, найширшим оглядом неба і кілька годин для спостереження. Про це повідомили на ukrinform.ua.

До Землі наближається величезний астероїд розміром із піраміду Хеопса. Астероїд 2019 OU1 наблизиться до нашої планети наприкінці серпня.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні українці можуть спостерігати за піком метеоритного дощу Персеїди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути