Ексклюзиви
понеділок, 16 січня 2017 17:30

Сидячий спосіб життя не шкодить здоров'ю

Сидячий спосіб життя не шкодить здоров'ю

Вчені спростували усталену думку, що сидяча робота шкодить здоров'ю. Відсутність спортивної активності не впливає на здоров'я людини і не призводить до ранньої смерті, як вважали раніше.

До такого висновку американські експерти прийшли, спостерігаючи за 5 тис. людей протягом 16 років. Протягом усього цього часу вчені спостерігали за учасниками експерименту, збираючи інформацію про те, як вони проводять свій час і скільки часу присвячують фізичним вправам.

У першій групі люди регулярно займалися в тренажерному залі, а в другій групі вели пасивний спосіб життя, замінивши гантелі телевізором на дивані.

В результаті виявили, сидячий спосіб життя не призвів до появи захворювань, а стан організму людей, що ведуть розмірений спосіб життя - кращий, ніж в активних людей, інформує mir24.tv.

Однак, вчені все ж наголосили, якщо сидячий спосіб не зашкоджує організму, то фізична активність має позитивний вплив на здоров'я - зміцнює всі системи організму. До того ж, люди, які активно рухаються, менше страждають депресіями, ніж "ліниві".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Премії негативно впливають на здоров'я - вчені

Але вчені все ж рекомендують через кожні 20 хвилин сидіння 8 хвилин постояти і 2 хвилини походити. Це допоможе зберегти на нормальному рівні щільність кісток і м'язів.

Вчені стверджували, що сидячий спосіб життя є причиною 3,8% смертей. На підставі наукових публікацій з 2002 по 2011 роки з 54 країн виявили, сидячий спосіб життя викликає ожиріння, схильність до інфаркту та інсульту, а також травми хребта. Найбільше через відсутність фізичної активності вмирають в західній частині Тихого океану, Європі та Північній Америці, а найменше - в державах Південно-Східної Азії.

Активний спосіб життя перешкоджає розвитку раку шийки матки. Досить займатися спортом 30 хвилин в день, щоб знизити ризик розвитку захворювання.
Зараз ви читаєте новину «Сидячий спосіб життя не шкодить здоров'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути