Ексклюзиви
пʼятниця, 24 лютого 2017 15:32

Навчання вдома не менш ефективне, ніж y школі - фахівець

Навчання вдома не менш ефективне, ніж y школі - фахівець
Фото: flymama.info

У Києві більше 10 тис. дітей не ходять до звичайних шкіл. Вони навчаються на екстернатній, індивідуальній чи дистанційній формах навчання. Про це повідомляють y КМДА.

"Зазвичай вдома вчаться діти, які вже професійно чимось займаються і у них немає часу відвідувати школу стаціонарно. Йдеться також про учнів, які випереджають однолітків, тому їм нудно у звичайній школі. Вдома часто навчаються й ті, хто не хоче відвідувати школу через непорозуміння з однокласниками та вчителями чи цькування з боку однолітків", - розповідає Gazeta.ua педагог центру дистанційної освіти "Джерело" Діана Мельникова.

Альтернативна освіта не менш ефективна, ніж традиційна, каже фахівець. Головне – правильно організувати навчальний процес за межами школи.

"Мотивацію до навчання мають прищепити передусім у сім'ї. Інколи дитині вчитися нудно, але вона сумлінно виконує всі завдання. Якщо ж матеріал подається цікаво, доступно, то ентузіазм учня зростає. Як правило, інтерес викликають неординарні ігрові та творчі форми роботи: учень зіштовхується з чимось новим і це змушує його по-іншому мислити. Заохочувати читати можуть і буктрейлери або грамотно створена своєрідна "реклама" книжки. І відмінник може втратити інтерес та закинути навчання, бо нічого "не чіпляє", - каже педагог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість ґаджетів потрібно запропонувати дитині альтернативу - психолог

За словами спеціаліста, для ефективності такого навчання необхідні кілька компонентів. Це – мотивація самої дитини отримувати знання, контроль батьків за навчанням та комунікація з вчителями.

"Реагувати на успішність дитини та контролювати її навчання мають батьки. Якщо вони самі не цікавляться своєю дитиною, учителю будь-якої школи важко допомогти учню, адже підтримки та розуміння чекати нема звідки", - каже Діана Мельникова.

Зараз ви читаєте новину «Навчання вдома не менш ефективне, ніж y школі - фахівець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути