середа, 25 січня 2017 12:31

NASA показало неймовірні фото Землі з космосу
6

Супутник GOES-16 зробив свої перші фотографії Землі. Його запустили на геостаціонарну орбіту в листопаді минулого року. Супутник розташований на висоті майже 35 900 км.

Крім того, що знімки надзвичайно красиві, вони ще й наочно демонструють величезний технологічний стрибок. За словами доктора, директора супутникової та інформаційної служби НОАА Стівена Фольца, у супутнику застосували передові космічні технології. Вони направлені на прогнозування суворих погодних умов на Землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 космічних фото NASA

Новий супутник GOES-16 - перший з чотирьох запущених метеорологічних ультрасучасних космічних об'єктів. Повний цикл випробувань займе близько року. Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США використовує ці об'єкти для вивчення погодних умов. Головна його відмінність - можливість здійснювати зйомку приблизно вп'ятеро швидше за інших. Зонд здатний фактично одночасно відстежувати те, що відбувається на всій поверхні Землі, над якою він пролітає.

Запуск наступного зонда серії, GOES-S, призначили на весну 2018-го.

Зараз ви читаєте новину «NASA показало неймовірні фото Землі з космосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути