середа, 31 серпня 2016 20:07

Діти не отримують життєвих навичок у школі

Діти не отримують життєвих навичок у школі
фото: Сергій Старостенко

Учні середньої та старшої школи проводять по 8-10 годин на заняттях і багато з них не вміє готувати, піклуватися про себе у побутових питаннях.

Також діти не вміють правильно харчуватися, будувати відносини з іншими людьми, розповідає Катерина Ясько, психолог, спеціаліст з освіти та член громадської ради при міністерстві освіти України.

"Не вистачає інформації в шкільній системі освіти як себе забезпечити безпекою у сексуальних зв'язках, які починаються зараз надзвичайно рано. Це величезна проблема, ми маємо розповсюдження СНІДу, дитячий туберкульоз та інше. Освіта може вирішувати проблеми усієї соціальної системи", - каже Катерина Ясько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як поводитися батькам із дітьми до 5 років

Крім цього, діти все більше користуються ґаджетами. Діти перестають читати, з'являється кліпове мислення і вони перестрибують з однієї інформації на іншу. Її мозок сприйматиме коротко. Тому діти не схильні заглиблюватися в інформацію.

"Важливо розвивати емоційній інтелекту. Це саме те, що могло б допомогти людям розуміти себе настільки, щоб не бути об'єктом соціальної маніпуляції. Ми можемо інтегрувати в систему освіти практики розвитку емоційного інтелекту. Тобто навчати дітей відчувати себе, свої почуття, комунікувати не насильницьким шляхом", - розповіла Ясько.

Читайте більше про сучасну освіту в свіжому номері журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Діти не отримують життєвих навичок у школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі