Ексклюзиви
четвер, 16 лютого 2017 20:20

Чому восьминогів вважають інопланетянами

Чому восьминогів вважають інопланетянами

Молюски мають неземне походження, встановили американські вчені з Університету Чикаго. Експерти дослідили ДНК восьминогів і виявили, що геном морської істоти має надзвичайний рівень складності.

ДНК восьминогів має 33 000 білок-кодувальних генів. Аналогічних показників немає в жодної з живих істот на Землі. Для порівняння, у людини таких генів менше 25 000. Тобто, молюск є складнішим створінням, ніж людина.

Це свідчить про те, що головоногі молюски не є жителями планети, а, скоріше всього, інопланетяни. Земна еволюція не здатна створити настільки унікальне і складне створіння, а ДНК восьминогів, цілком ймовірно, може мати інопланетні гени. Як вони потрапили з космосу на Землю - невідомо, стверджують вчені у своїй статті в науковому журналі Nature, передає gogetnews.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили унікальний вид ящірки

Окрім цього, восьминогів від звичайних земних істот відрізняє наявність трьох сердець (одне жене блакитну кров по всьому тілу, а два інших проштовхують кров через зябра). У молюсків немає вух, але вони можуть сприймати інфразвук. Мозок восьминога майже дорівнює розмірам решти його тіла. Нервова система істоти має 500 млн нейронів. У разі небезпеки восьминоги здатні відкидати щупальце, самостійно ламаючи його. Яєчка істоти розташовані у голові. Повністю засліплений восьминіг не може змінювати забарвлення, а засліплений на одне око молюск змінює забарвлення тільки з одного боку. Також тварини піддаються дресируванню.

У світі існує близько трьохсот відомих науці видів восьминогів.

Зараз ви читаєте новину «Чому восьминогів вважають інопланетянами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути