пʼятниця, 24 червня 2016 16:12

Brexit нашкодить науці Великобританії - вчені

Brexit нашкодить науці Великобританії - вчені

Президент Королівського наукового товариства Британії та ряд інших британських учених вважають, що вихід Британії з складу ЄС нашкодить науці Сполученого королівства.

Про це повідомляє Science Media Centre.

"Наука Великобританії добре спонсорувалась з боку ЄС. Внесок ЄС був одним із критично важливих доповнень до фінансування науки в Сполученому королівстві. В майбутніх перемовах потрібно забезпечити те, щоб фундаментальні дослідження не були урізані. Уряд має гарантувати, що фінансування науки підтримуватимуть на поточному рівні", - каже президент Королівського товариства з розвитку знань про природу Вінки Рамакришнан .

За його словами, наука Великобританії завжди включала в себе дослідників та інженерів із зарубіжних країн. Як вважає Рамакришнан, припинення подібних зв'язків або їх ослаблення завдасть серйозної шкоди науці Сполученого королівства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Brexit не вплине на безвізовий режим для України - Магда

З ним згодні й інші вчені та медики – наприклад, глава Мікробіологічного товариства Великобританії Пітер Котгрив. Він вважає, що Brexit може породити брак фінансів у сфері біологічних досліджень та викликати безлад з візами для зарубіжних учених.

"Це поганий результат для британської науки і жахливий — для всієї Британії в цілому. Наука розвивається тільки тоді, коли ми можемо вільно обмінюватися ідеями і людьми, і процвітає в тих середовищах, де може накопичуватися розум і де мінімальні бар'єри для вільного обміну думками та співпраці один з одним. Британським вченим доведеться докласти масу зусиль для того, щоб подолати ізоляціоністські тенденції Brexit і дати нашій науці шанс рости і далі", - додав генетик Пол Нерс.

Нагадаємо, Шотландія бачить своє майбутнє в Європейському Союзі, незважаючи на те, що Велика Британія проголосувала за вихід зі складу Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «Brexit нашкодить науці Великобританії - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути