пʼятниця, 13 січня 2017 14:37

Як розвинути креативність - 5 порад

Здатність творчо та креативно мислити часто викликає заздрість у навколишніх. Креативні люди часто здаються особливими й незвичайними, здатними з "нічого" створити "щось". "Побутує думка, що людина народжується з цією "креативністю". Мовляв, вона або є, або її немає. Але це не так. Творча складова присутня в людини від народження. Головне - уміння нею користуватися та всіляко розвивати", - каже психолог Наталя Носаль.

Gazeta.ua пропонує поради, як розвинути свою креативність.

Повірте у власні можливості

Не варто боятися та соромитися власних геніальних ідей. Кожна думка має право на життя. З'явилася ідея - дійте. Не чекайте натхнення. Втілюйте її в життя.

 

Будьте допитливі

Намагайтеся постійно шукати та дізнаватися щось нове. Що більше ви знаєте, то легше розвинути креативне мислення. Багато читайте, слухайте різну музику, ходіть в театри та кіно, відвідуйте різні семінари. Якщо у вас завжди буде про що думати - ви будете мислити. Завжди потрібно мати матеріал для роздумів.

Виходьте із "зони комфорту"

Більшість людей живуть так, як звикли. Ходять у одні й ті ж самі кав'ярні, купують один і той самий чай, їдять тільки улюблені тістечка, читають книги у звичному для себе жанрі. Треба шукати нові враження. Частіше займатися чимось новим. Невідоме - найцікавіше.

Спілкуйтеся з "правильними" людьми

Бути на одній хвилі з таким, як ти сам. Ці люди вас зрозуміють, поділяться досвідом і за необхідності допоможуть. Як ніхто інший вони спонукатимуть до роботи. Спільне "зараження" дією обов'язково принесе необхідний результат.

Записуйте думки

Намагайтеся записувати і змальовувати власні ідеї на папір. Папір - це носій. Якщо ви будете бачити зображеною свою ідею, ви бачимите шляхи її реалізації. Коли ви пишете від руки, мозок працює іншим чином, ніж коли друкуєте. Процес написання листа веде до кращого засвоєння інформації.

Зараз ви читаєте новину «Як розвинути креативність - 5 порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути