Ексклюзиви
вівторок, 03 січня 2017 17:43

Як провести зимові канікули - 5 порад психолога

Попереду у школярів два тижні канікул. У цей час дітям варто відпочити й набратися сил перед новим навчальним семестром. "Зимові канікули - гарна можливість для того, щоб приділити якомога більше часу власним дітям. Не варто змушувати їх щось робити чи нав'язувати власну думку, як з користю провести час. Передусім слід прислухатися до бажань дитини, а потім раціонально і виважено спланувати час", - розповідає Gazeta.ua психолог Наталія Носаль.

Фахівець дає кілька порад, як з користю провести канікули.

1. Приділяйте дітям більше уваги

 

Намагайтеся за цей час надолужити втрачене протягом попередніх місяців навчання у школі чи дитсадку. Спілкуйтеся з дитиною, разом грайтеся або читайте. Це вас згуртує.

2. Разом відпочивайте

Новорічні та різдвяні свята - час, коли нудьгувати нема коли. У парках і на площах міст безліч ярмарків і традиційних гулянь. Відвідайте такі урочистості разом з дитиною. Без вражень не залишиться ніхто.

3. Грайте у зимові ігри

 

Діти люблять зимові види спорту. Лижі, ковзани чи санчата - гарна нагода весело провести час. Крім того, можна зліпити снігову бабу чи пограти у сніжки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим замінити соціальні мережі у свята - поради психолога

4. Навчіть учитися і допомагати

Дітям варто пояснювати, що навчання - це не тільки заняття в школі. Власним прикладом слід показати, що вчитися потрібно завжди. Але варто пам'ятати, що навчання під час канікул не можна нав'язувати. Воно має бути легким і бажаним. До прикладу, можна пограти у "міста" і в такий спосіб розширити знання дитини з географії. Спільне прибирання у домі чи готування на кухні навчить дитину дисципліні.

5. Дозвольте заборонене

 

Зимові свята - час казки та здійснення дитячих мрій. Якщо протягом року ви забороняли дитині їсти солодощі чи іншу "нездорову" їжу, намагалися вкласти її спати о 22:00 чи не дозволяли грати в комп'ютерні ігри більш як 40 хв - дозвольте. Покажіть дитині, що заборона нестрашна.

Зараз ви читаєте новину «Як провести зимові канікули - 5 порад психолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 3416
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути