середа, 07 грудня 2016 17:23

8 способів подовжити людське життя
8

Подовження життя є однією з найпопулярніших тем - ніхто не хоче старіти. Вчені постійно знаходять безліч нових ідей, як людина може подовжити своє життя.

Gazeta.ua пропонує добірку наукових відкриттів про способи подовження тривалості життя.

 

Домашні улюбленці

Шотландські вчені з'ясували, що домашні тварини сприятливо впливають на здоров'я своїх власників. Науковці дослідили 10 тис. людей віком від 40 до 85 років. Виявилося, що господарі собак на 10% рідше ставали жертвами інфарктів та інсультів, ніж ті, хто живе без тварин. У власників котів показник вищий - вони піддавались хворобам на 18-20% рідше.

Окрім того, коти і собаки знижують ризик раку своїх господарів. Американські вчені дослідили, що на рак захворіли на 30% менше людей, ніж серед тих, хто не тримає вихованців.

 

Фінансовий стан

Фахівці з Університету Східного Теннессі у США виявили, що люди з хорошим достатком живуть довше бідних на 10 років. Для дослідження науковці розділили 50 штатів США за рівнем матеріального доходу. З'ясувалось, що у заможних штатах тривалість життя серед жінок становить приблизно 83 роки, а в менш забезпечених - 75 років. Забезпечені чоловіки в цих штатах живуть у середньому до 78 років, а в бідні - до 68.

 

Їжа

Американські вчені дослідили, що овочі, фрукти і горіхи позитивно впливають на стан здоров'я. На думку вчених, ці продукти можуть продовжити життя людини на 20 років.

Фахівці дослідили 11 тис. людей від 40 років. Визначили, що ті, хто багато споживав овочів, фруктів і горіхів, менше скаржилися на погіршення самопочуття і жили на 20 років довше. Ці продукти поліпшують стан серцево-судинної системи.

Але вчені з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско довели, що збільшує тривалість життя також і регулярне вживання м'яса. У ньому міститься білок, необхідний організму людини для нормальної роботи. Крім того, м'ясо сприяє активізації мозкової діяльності, а також забезпечує організм необхідною енергією.

 

Хвилювання

Занепокоєння і почуття тривоги продовжують життя жінкам, запевняють американські фахівці з Клівленда. Вчені протягом 15 років спостерігали за 1000 жінок і чоловіків. Статистика показала, що жінки, які більше переживали і частіше хвилювалися, прожили довше за інших. Науковці пояснюють це тим, що неспокійні жінки частіше звертаються по медичну допомогу, вони уважніші до свого здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені з'ясували, на скільки років читання подовжує життя

А на чоловіків хвилювання діє прямо протилежно. Ті, хто часто відчував почуття тривоги, вмирали раніше інших представників сильної статі.

 

Секс

Чоловіки, які займаються сексом три-чотири рази на тиждень, на 50% менше ризикують отримати інсульт або інфаркт. Про це заявили англійські експерти з університету Брістоля. За їхнім твердженням, заняття сексом замінюють біг підтюпцем, сквош або теніс, які позитивно впливають на серцево-судинну систему.

А вчені з Греції запевняють, що оргазм захищає від раку грудей. Вони обстежили хворих і здорових чоловіків (у чоловіків рак грудей також зустрічається, хоча і рідше, ніж у жінок) і встановили, що у тих, хто за місяць відчуває менше 6 оргазмів, рак зустрічається значно частіше.

 

Споглядання жіночого бюста

Англійські вчені дійшли висновку, що жіночі груди здатні продовжувати чоловікам життя. За словами науковців, розглядання оголених жіночих грудей не тільки несе чоловікам задоволення, але й користь здоров'ю. 10 хвилин споглядання жіночих грудей здатні замінити півгодинне аеробне навантаження у спортзалі. У результаті, у чоловіків ризик інфаркту або інсульту знижується на 50% і живуть вони на 5-7 років довше.

Секрет полягає у сексуальному збудженні, яке відчуває чоловік, дивлячись на жіночий бюст. Завдяки цьому збільшується приплив кисню до тканин організму, а також покращується робота серцево-судинної системи.

 

Аспірин

Люди з проблемами серцево-судинної системи можуть продовжити собі життя за допомогою аспірину.

Вчені з Університету Південної Кароліни у США встановили, якщо приймати певну дозу аспірину щодня, можна запобігти 11 випадкам серцево-судинних захворювань і 4 випадкам раку на кожну тисячу американців у віці від 51 до 79 років. Середня тривалість життя збільшиться на 0,3 року.

 

Сміх

У жінок почуття гумору знижує ризик передчасної смерті, заявили норвезькі вчені. Вони протягом 15 років спостерігали за сотнею жителів Норвегії. Сміх у жінок знижує ризик передчасної смерті майже на 50%.

Чоловіки з розвиненим почуттям гумору теж живуть довше, але тільки в контексті смертності від інфекційних захворювань.

Зараз ви читаєте новину «8 способів подовжити людське життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути