Ексклюзиви
пʼятниця, 24 лютого 2017 12:30

2016 рік був переломним для освіти – співзасновник Prometheus

2016 рік був переломним для освіти – співзасновник Prometheus
фото: Тарас Подолян

Торік університети почали запроваджувати онлайн-курси у навчальний процес.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів співзасновник платформи масових відкритих онлайн-курсів Prometheus Іван Примаченко.

"Змішану систему навчання, он-лайн з офлайном, випробували Київський політехнічний інститут, Український католицький університет, "Львівська політехніка" і Львівський національний університет імені Івана Франка. Ще 10 вузів приєднаються наприкінці лютого", - говорить Примаченко.

У вузах розуміють, що настав час змін.

"Вони відчувають, що суспільство незадоволене освітою. З іншого боку, їм це нічого не коштує, ми пропонуємо курси безплатно. Провідні університети готові це поступово запроваджувати. Проблеми із середніми та слабкими. А вони найбільше могли б від цього виграти" - зауважив співзасновник Prometheus.

На його думку, в українській освіті три головні проблеми.

"Нестача хороших викладачів - ми за допомогою онлайн-курсів їх маштабуємо. Нестача грошей — ці курси коштують копійки порівняно з класичним викладанням. І час — ми можемо швидко змінити систему", - каже Примаченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міносвіти розповіли про майбутнє українських науки і технологій

"Також із Міністерством економіки ми створили перший державний масовий онлайн-курс ProZorro (публічні закупівлі. Учасники тендерних комітетів мали до 1 серпня навчитися, як перейти з паперової системи закупівель до електронної. — Gazeta.ua). Він зібрав понад 10 тисяч слухачів. Це третій державний масовий онлайн-курс у світі - після Великої Британії та Австралії", - додав він.

Повну версію інтерв'ю з Іваном Примаченком читайте у новому номері журналу "Країна" від 24 лютого 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «2016 рік був переломним для освіти – співзасновник Prometheus». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі