пʼятниця, 19 грудня 2014 16:25

Зарплату у доларах отримують програмісти, ріелтори і юристи

Зарплату у доларах отримують програмісти, ріелтори і юристи

Такому курсу долара в Україні можуть радіти тільки ті, хто зарплату отримує у валюті. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів програміст Петро Сосницький.

"Позаторік я відкрив у столиці фірму, яка пише ігри для замовників у США, - говорить Петро. - З більшістю контор на зразок нашої замовники за роботу розраховуються у валюті. Навіть якщо зарплату програмісту платять у гривнях, то її переводять по курсу, який є у день виплати на міжбанку. Усі задоволені, бо зарплата виросла майже удвічі в порівнянні з попереднім роком. Хоч у доларах її ніхто не піднімав".

За словами Сосницького, зарплату у доларах в Україні також отримують юристи.

"У сусідньому офісі від нашого знаходиться юридична контора, - каже Сосницький. – Туди за консультацією заходило кілька моїх знайомих. Юристи почали брати за свої послуги теж у доларах. Можна платити і в гривнях, але тоді все переведуть за курсом. Ця практика стала популярною серед юристів і адвокатів вже цієї осені. Кошторис на будь-які їхні послуги вже складається у доларах".

На доларову винагороду можуть очікувати і ріелтори. Під час підписання договорів про купівлю-продаж нерухомості ці посередники отримують від 2 до 5 % від вартості житла. У такий спосіб покупець і продавець найчастіше платить за їхні послуги.

Зараз ви читаєте новину «Зарплату у доларах отримують програмісти, ріелтори і юристи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути