Ексклюзиви
четвер, 13 вересня 2018 14:06

Зарплата від 10 до 140 тис. грн: програмісти святкують

13 вересня у світі святкують День програміста. Він припадає на 256-й день року. Це максимально можливе число елементів будь-якої системи з 8-бітним кодуванням.

"Сьогодні програмісти є одними з найзатребуваніших спеціалістів. Їм пропонують високу зарплату з прив'язкою до іноземної валюти, можливість працювати за кордоном, навчання та професійне зростання", - розповіла Gazeta.ua експерт ринку праці Тетяна Пашкіна.

Автор: The Point
  Найбільше вакансій на сайтах пошуку роботи реєструють для веб-розробників.
Найбільше вакансій на сайтах пошуку роботи реєструють для веб-розробників.

За останні 30 днів для програмістів додалося 2975 вакансій. Загалом 54% всіх пропозицій роботи - у Києві. На другому місці знаходиться Харківська область. Третьому - Львів. Програмістів шукають у Житомирі, Полтаві, Івано-Франківську. Роботу пропонують за кордоном.

Автор: The Point
  Найбільше роботи для програмістів пропонують у Києві.
Найбільше роботи для програмістів пропонують у Києві.

"Найменшу заробітну плату пропонують фахівцям початкового рівня - близько 10 тис. грн. Досвідченіші можуть знайти більш оплачувані пропозиції. Наприклад, веб-розробнику у Києві готові платити 48 тис. грн. Через вінницький обласний центр зайнятості шукають інженера-програміста на 20 тис. грн. На сайтах пошуку роботи є вакансії на 140 тис.", - говорить експерт ринку праці.

Автор: The Point
  Найбільші зарплати роботодавці пропонують розробникам.
Найбільші зарплати роботодавці пропонують розробникам.

У програмістів є можливість працювати як з нуля, так і з гарним досвідом. Зазвичай роботодавці вимагають знання технічної англійської. Має значення наявність вищої освіти та аналітичних навичок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому робітничі спеціальності непопулярні в Україні

Беззмінним лідером ринку за останні роки є веб-розробка. На неї припадає чверть усіх вакансій. Шукають системних адміністраторів, спеціалістів технічної підтримки, програмістів різних мов і платформ, бізнес-аналітиків та IT-продажників.

"Роботодавці приймають на роботу програмістів за договором підряду. Є варіант, що людина як приватний підприємець надає послуги роботодавцю. Деякі компанії повністю офіційно працевлаштовують у штат. Щоправда, таких меншість. Інколи самі працівники просять роботодавця мінімізувати його офіційний дохід, щоб отримати субсидію. Решту доходу отримують "у конверті", - підсумовує Тетяна Пашкіна.

У липні середня зарплата в Україні становила 9170 грн. Найвищу середню зарплату зафіксували у Києві - 13 836 грн. У Донецькій області у середньому отримували 9764 грн. У Чернівецькій, Чернігівській, Тернопільській та Херсонській областях середні зарплати у липні були найнижчими - від 7168 до 7265 грн.

Зараз ви читаєте новину «Зарплата від 10 до 140 тис. грн: програмісти святкують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути