середа, 05 лютого 2014 17:56

За кордоном українським няням платять від 1 тисячі євро за місяць

За програмою культурного обміну "Au-Pair" можна попрацювати нянею за кордоном. Щороку близько тисячі молодих людей їдуть із України, аби заробити гроші, вивчити мови та набути досвіду.

Вимоги мінімальні: вік до 27 років, базові знання іноземної мови та любов до дітей. Особливо цінуються студенти чи випускники педагогічних вузів, які вже працювали у дитячому садочку чи школі. Для підтвердження своїх хороших стосунків потрібно надати не менше п'яти фотографій себе із різними за віком і статтю дітьми. За послуги агенції охочий попрацювати за кордоном повинен викласти від 50 євро, оплатити самостійно страховку, візу, переїзд чи переліт. Учасникам програми приймаючі сім'ї платять від "кишенькові гроші" - від 250 євро на місяць, забезпечують харчуванням та проживанням.

Рівнянка Марина Ковч після закінчення навчання у Рівненському гуманітарному університеті працювала нянею в Австрії.

"За умовами договору я цілий рік живу та харчуюся у родини безкоштовно, щомісяця мені платили по 600 євро. Якщо вони їздили в Альпи чи подорожувати - брали і оплачували поїздку мені. За рік я змінила три родини. У науковців із Відня було троє синів, я просто не могла з ними справитися. У другій родині господиня спочатку заставляла мене мити посуд, потім прибирати, а потім з чоловіком ходили по вечорам на танці. А мене залишали на півночі із дворічною донькою. У третьої родини попрацювала найдовше. У Європі дуже вигідно наймати таких няньок із інших країн. Кваліфікована робітниця у Австрії коштує до 1300 євро, а приватні дитячі садки - до тисячі євро. На безкоштовні черга і їх дуже мало. Додому привезла 3 тисячі євро і вдалося трохи поподорожувати Європою", - каже дівчина.

За кордоном можна працювати не лише за молодіжними програмами. Українці, які там живуть чи приїхали працювати, можуть офіційно влаштуватися через агенції підбору персоналу. Найвищі зарплати няням маленьких дітей платять у Лондоні - $3500-5000, Нью-Йорку- $2500-3000 доларів та у Відні, Австрія - 1400- 2400 євро. Менше платять у Угорщині, Італії, Польщі - від 1000 євро.

У італійській Флоренції івано-франківчанка Марія Бевз працювала нянею у родині італійців. За догляд за двома 3-річними дівчатками-близнючками за місяць отримувала 800 євро. Харчування та проживання включено.

"Коли італійці беруть за робітниць українок, то платять найнижчу ціну і ставлять найбільші вимоги. Зате італійські няні коштують від 1 тисячі євро. Я доглядаю за двома дітьми, перу, готую дітям їжу, прибираю у будинку. У Флоренції дитячий садочок коштує 650 євро в місяць, але там дитину треба забирати в 16:00 і не на хвилину пізніше. Була неприємна ситуація - малим, щоб приспати, заспівала колискову, а молоді італійці в крик - мовляв, не треба привчати дітей до вашої мови, у них є своя", - розповідає жінка.

До нянь маленьких дітей висувають дуже багато вимог, тому через агенції з підбору персоналу проходять усього менше половини із охочих отримати роботу нянею.

Зараз ви читаєте новину «За кордоном українським няням платять від 1 тисячі євро за місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути