Ексклюзиви
четвер, 18 грудня 2014 14:59

З Януковича можуть зняти санкції вже в квітні

З Януковича можуть зняти санкції вже в квітні
Фото: comments.ua

Європейський Союз може зняти санкції з екс-президента України Віктора Януковича та з усього його оточення, якщо до квітня не буде результатів у розслідуванні кримінальних справ відносно них.

Про це журналістам повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає Укрінформ.

"Будь які санкції, які вводить ЄС, є строковими. Вони вводяться на 6 місяців або на рік. По закінченню цього терміну, щоб поновити ці санкції, вони витребують інформацію про реальний стан справ. Санкції вводилися у квітні, відповідно дія санкцій може закінчитися у квітні 2015 року", - сказав Петренко.

За його словами, основною умовою накладення нових і збереження попередніх санкцій проти Януковича та представників його команди є реальні кроки в розслідуванні українськими правоохоронцями.

"Європейський Союз чекає сигналів від українських правоохоронців, ГПУ, щодо того, як вони просунулися в цих розслідуваннях протягом року. Я маю надію, що наші правоохоронні органи доведуть цю справу до кінця", - відзначив міністр.

Він зауважив, що повернути активи режиму Януковича вдасться лише за підсумками обвинувальних вироків українських судів.

Нагадаємо, що в листопаді Печерський районний суд Києва задовольнив черговий позов екс-заступника глави Адміністрації президента Андрія Портнова проти Генпрокуратури. "Суд постановив, що Андрій Портнов не був причетний до розкрадання бюджетних коштів і тим більше виведення їх за кордон, а інформацію про це визнав повністю недостовірною", - сказав адвокат Портнова.

Восени Євросоюз отримав письмове повідомлення з Києва про те, що правоохоронні органи України не проводять жодних процесуальних дій проти братів Клюєвих та Андрія Портнова за звинуваченням у розтраті. З огляду на це, санкції проти цих трьох поплічників Януковича знімуть найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «З Януковича можуть зняти санкції вже в квітні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути