Ексклюзиви
субота, 04 липня 2015 14:57

ВР пішла у зворотному від цивілізації напрямку – Мінфін критикує закон про касові апарати

ВР пішла у зворотному від цивілізації напрямку – Мінфін критикує закон про касові апарати
Фото: socportal.info

Заступник міністра фінансів Олена Макеєва розкритикувала зміни до закону про касові апарати, згідно з якими підприємці чиї доходи не перевищують 1 млн гривень звільняються від обов'язкового застосування касових апаратів.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"Верховна Рада вирішила піти у зворотному від цивілізації напрямку - 1 липня частина депутатів пішла на поводу у певних груп бізнесу і скасувала обов'язковість застосування касових апаратів для "бідних" підприємців з річним оборотом до 1 млн гривень. А заодно прибрала із закону і штрафи за неправильне застосування таких апаратів. І це при тому, що в усіх цивілізованих країнах обов'язковість використання бізнесом реєстраторів розрахункових операцій (касові апарати) навіть не обговорюється. Причому бізнесом будь-якого рівня - малим, середнім, великим", - заявила заступник міністра фінансів.

За її словами, у більшості розвинених країн існує подвійна відповідальність як з боку продавця за невидачу чека, так і покупця за те, що він не взяв чек. Людина, що не взяла чек, вважається пособником неплатників податків і може бути навіть оштрафована.

Зараз ви читаєте новину «ВР пішла у зворотному від цивілізації напрямку – Мінфін критикує закон про касові апарати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути