вівторок, 28 липня 2015 14:18

Volkswagen став найбільшим у світі автовиробником

Volkswagen став найбільшим у світі автовиробником
Фото: awains.clan.su

Німецький концерн Volkswagen відібрав у японського Toyota звання найбільшого світового автовиробника за підсумками першого півріччя.

Toyota повідомив у четвер, що продав 5,02 млн автомобілів в січні-червні, що на 1,5% нижче торішнього рівня і менше 5,4 млн, поставлених за цей період VW, повідомляє "Рейтер".

Як зазначили в Toyota, на продажі вплинуло уповільнення на ринках і збільшення податків на мінікари в Японії.

Volkswagen розширював масштаби діяльності вісім років, що ним керує Мартін Вінтеркорн, за рахунок нових брендів і заводів і бурхливого зростання в Китаї.

Продажі автомобілів групи VW, включаючи преміальні марки Audi і Porsche, збільшилися більш ніж в два рази і перевищили 10 млн штук торік, при цьому прибуток виріс майже в три рази до 12,7 млрд євро.

"VW перехопив корону за кількістю продажів у непростий час, коли основні авторинки переживають спад. Їм доведеться встояти в умовах спаду в Китаї, якщо вони хочуть зберегти верхню сходинку", - сказав Штефан Братцель, голова аналітичного центру Center of Automotive Management.

Зараз ви читаєте новину «Volkswagen став найбільшим у світі автовиробником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути