Ексклюзиви
понеділок, 01 вересня 2014 16:00

"Владі потрібно готуватися до диверсій російських банків" - колишній міністр економіки

"Владі потрібно готуватися до диверсій російських банків" - колишній міністр економіки

Сьогодні курс гривні укріпився більш ніж на 50 копійок. Якщо минулого тижня долар продавали за 13.89 грн, то сьогодні — за 13,11 грн. Продають американську валюту за 11,75 грн.

"Дуже ймовірно, що такий стрибок долара й пониження гривні був спровокований диверсійними діями російських банків, займають 20 відсотків нашого банківського ринку, - вважає колишній міністр економіки Володимир Лановий. - Можливо, вони спровокували ажіатож на іноземну валюту — почали її скуповувати, а гривні продавати. Внаслідок попит на долари перевищив пропозицію і його ціна виросла".

Цього місяця Міжнародний валютний фонд має перерахувати в Україну 1,4 млрд доларів за програмою stand by 500 тис. доларів цього тижня виділила Україні Південна Корея.

"Ці фактори впливають на посилення курсу гривнi. Вони зменшують ризик використання золотовалютних резервів Нацбанку. Але владі все одно потрібно бути готовою до російських економічних диверсій. Росіяни прийматимуть шкідливі для української економіки рішення ще раніше, ніж Нацбанк впроваджуватиме на них санкції. Російські банки мають багато депозитів українців. Вони можуть раптом ліквідувати свою діяльність у нас і не повернути вкладникам кошти. Вивести все в Росію. Почнеться паніка, Фонду гарантування вкладів десь потрібно буде брати гроші, аби їх віддавати вкладникам. Також російські банки мають можливість продавати гривні й скуповувати долари. Таким чином можуть суттєво послабити гривню".

Зараз ви читаєте новину «"Владі потрібно готуватися до диверсій російських банків" - колишній міністр економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути