пʼятниця, 24 жовтня 2014 11:30

Вірус Ебола вдарив по світових цінах на нафту

Вірус Ебола вдарив по світових цінах на нафту

Ціни на нафту знижуються після повідомлення про випадок захворювання на Еболу в найбільшому місті США Нью-Йорку.

До 8:35 МСК ф'ючерси на Brent подешевшали на $0,39 до $86,44 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $0,49 до $81,60 за барель. У четвер Brent подорожчала на 2,5 відсотка, що стало максимальним зростанням з 12 червня, передає Reuters.

Новина про хворого на Еболу лікаря з Нью-Йорку викликала у інвесторів нові побоювання щодо епідемії, результатом чого стало падіння котирувань акцій в США та Азії.

"Такі новини погано відбиваються на ризикованих активах, тому що інвестори хочуть убезпечити себе. Це може вплинути на обсяг перевезень і таким чином відбитися на нафтових ринках. Також можлива фіксація прибутку після значного зростання цін напередодні", - сказав аналітик OptionsXpress в Сіднеї Бен Ле Брюн.

Саудівська Аравія, найбільший в світі експортер нафти, у вересні знизила видобуток на 328.000 барелів на добу в порівнянні з серпнем до 9,36 мільйона барелів, повідомило джерело в галузі. ОПЕК обговорить обмеження на видобуток, становить 30 мільйонів барелів на добу, на нараді 27 листопада. Досі небагато з 12 країн картелю висловилися за зниження виробництва для підтримки цін.

Зараз ви читаєте новину «Вірус Ебола вдарив по світових цінах на нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути