Ексклюзиви
середа, 19 листопада 2014 13:00

Вільна економічна зона на Донбасі повернула б його до складу України - експерт

Вільна економічна зона на Донбасі повернула б його до складу України - експерт

Створення вільної економічної зони на окупованій території Донбасу можливе лише після припинення там бойових дій. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав голова Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

"Під час війни це зробити не можливо. Головне — не перетворити Донбас у Придністров'я. Це найгірший варіант, коли буде суцільна контрабанда. Якщо ж після припинення бойових дій на Донбасі зробити вільну економічну зону, то це б навіть стало поверненням його до складу України. Самому бізнесу було б вигідно й цікаво попрацювати у цьому напрямку", - переконаний експерт.

Інших варіантів економічної співпраці з регіоном він не бачить.

"Через те, що були скасовані закони щодо особливого статусу Донбасу, його майбутнє на сьогодні абсолютно не визначене", - додав Охріменко.

Нагадаємо, що Міністерство фінансів України переглядає свою політику по відношенню до окупованих бойовиками частин Донбасу, і не виключає створення вільної економічної зони в регіоні за зразком Криму.

25 вересня Порошенко підписав закон "Про створення вільної економічної зони "Крим". В рамках ВЕЗ "Крим" створюється вільна митна зона, яка за своїм функціональним типом є одночасно вільною митною зоною комерційного, сервісного та промислового типу. На території ВЕЗ "Крим" не стягуються загальнодержавні податки та збори та збір на обов'язкове державне пенсійне страхування.

Зараз ви читаєте новину «Вільна економічна зона на Донбасі повернула б його до складу України - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути