середа, 01 лютого 2017 11:05

В яких країнах побільшає вакансій для українців

В яких країнах побільшає вакансій для українців
Visasam.ru

Сезонний набір на роботу за кордоном на весну починається в кінці лютого. Цього сезону кадровики очікують зростання вакансій з Польщі і Китаю. Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла директор агенції з пошуку персоналу Affinity Олена Яковлєва.

"Цією весною очікуємо багато вакансій з Польщі, Китаю. Китайці пропонують більші заробітні плати, ніж поляки. Тому туди активно їдуть українці. Програмісти переїжджають в європейські країни", - говорить вона.

У Китаї пропонують зарплати від 1000 доларів.

"Відкривають вакансії в галузі розваг, обслуговування. Беруть офіціантів, вчителів англійської. У Китаї зараз модно, щоб працювали європейці. Це приваблює тамтешніх відвідувачів. Зарплата залежить від контракту, тривалості роботи. Платять від тисячі до трьох тисяч доларів на місяць", - зазначає Яковлєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому зростає попит на працівників без диплома - експерт

"На українському ринку праці цієї весни вакансій буде мало. Зарплати не відповідають вимогам ринку. Негативну роль зіграє підвищення мінімальної зарплати", - коментують в Affinity.

Найбільше вакансій для українців оголошують у Польщі, Чехії та Німеччині. Сплеск пропозицій з роботи для українців очікують навесні.
Зараз ви читаєте новину «В яких країнах побільшає вакансій для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути