вівторок, 03 березня 2015 12:05

В Україні збанкрутували ще три банки

В Україні збанкрутували ще три банки
Фото: krogerc.info

Національний банк України визнав неплатоспроможними ще три фінансові установи: "Дельта Банк", "Кредитпромбанк" і "Омега Банк". Інформація про це опублікована на сайті регулятора.
Згідно повідомлення НБУ, у січні цього року "Кредитпромбанк" і "Омега Банк" віднесли до категорії проблемних та призначили їм кураторів з Нацбанку.

"Регулятивний капітал банків зазнав критичних втрат та досяг від'ємного значення. Також банки продовжували порушувати вимоги нормативно-правових актів Національного банку України. Власником банків не було вжито заходів щодо надання фінансової підтримки банків з метою приведення їх діяльності у відповідність до вимог законодавства", – зазначили в повідомленні.

Таким чином, рішення про визнання банкрутами цих установ, як пояснили в Нацбанку, прийняли, враховуючи вимоги статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність" та відсутність перспектив відновлення їх роботи, задля захисту інтересів вкладників та інших кредиторів.

Ще один банкрот - "Дельта Банк" - входить до групи найбільших в Україні.

Визнання його банкротом регулятор пояснює тими ж причинами - невжиттям власником заходів для поліпшення фінансового стану банку та приведення діяльності у відповідність до вимог законодавства.

Водночас в НБУ наголосили, що 94%, або 554 тисячі, вкладників АТ "Дельта Банк" мають вклади в межах гарантованої суми 200 тис. грн., отже отримають свої вклади в повному обсязі.

Раніше глава НБУ Валерія Гонтарєва повідомляла, що регулятор розглядав націоналізацію "Дельта Банку". Станом на 1 січня за розміром активів банк займав четверте місце (60,3 млрд грн) серед 158 діючих банків.

Слід зазначити, що всі три банки мають одного власника. Вони належать Миколі Лагуну. "Кредитпромбанк" і "Омега Банк" бізнесмен придбав у 2013 році. Як повідомляли ЗМІ, у лютому цього року Лагун, котрому належали 100% акцій "Кредитпромбанку", вибув із числа його акціонерів.

Таким чином, разом із трьома зазначеними банками, наразі,  за інформацією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, в Україні введені тимчасові адміністрації і ліквідовуються 50 фінустанов.

Зараз ви читаєте новину «В Україні збанкрутували ще три банки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути