понеділок, 06 липня 2015 09:58

В Україні все ще забагато банків - ЄБРР

В Україні все ще забагато банків - ЄБРР
Фото: business.ua

Європейський банк реконструкції і розвитку планує в 2015 році інвестувати близько 1 млрд дол. в українську економіку, за умови реалізації реформ.

Про це в п'ятницю сказав глава ЄБРР Сума Чакрабарті, передає "Рейтер".

"Ми націлені на (інвестування, - ред.) приблизно одного мільярда доларів... але це повністю залежить від реалізації реформ, тому може бути і менше", - сказав президент.

За його словами, інвестиції банку можуть піти в енергетичний, банківський і судовий сектори.

ЄБРР разом з іншими міжнародними фінансовими організаціями зустрінеться з представниками українського Міненерго, щоб обговорити кредитування поставок газу.

"Дискусії на наступному тижні матимуть вирішальне значення. Ми також повинні виробити пов'язані з цим реформи", - сказав Чакрабарті.

За його словами, якщо Україна виконає необхідні завдання, основна частина запланованого мільярда піде в енергетичний сектор.

Київ виконав вимоги МВФ та інших організацій, підвищивши тарифи на електроенергію і газ, а також скоротивши число банків, але повільно просувається реформування "Нафтогазу", судової системи та правоохоронних органів.

Реформуючи банківський сектор, Україна за останні півтора року закрила понад 50 банків, скоротивши їх кількість до 114.

Чакрабарті сказав, що для України це "досі забагато банків, деякі з яких, на наш погляд, є особистими скарбничками олігархів". На його думку, для української економіки було б досить 50 банків.

Нагадаємо, в 2014 році ЄБРР інвестував рекордні 1,2 млрд дол. в українські проекти, але в цього року поки вклав тільки 100 млн дол.

Зараз ви читаєте новину «В Україні все ще забагато банків - ЄБРР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути