пʼятниця, 18 квітня 2014 12:10

В Україні різко підскочили ціни на свинину

В Україні різко підскочили ціни на свинину
Свинина подорожчала. Фото: meatshop.com.ua

Ціни на свинину в Україні цього тижня зросли з 45 грн до 59-65 грн за кілограм, тобто на 35-40%.

За словами експерта аграрних ринків Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Аліни Жарко, це було зумовлене багатьма чинниками, але найвагоміша причина - скорочення імпорту свинини через зростання курсу долара.

"Багато м'ясокомбінатів працювали раніше на дешевій імпортній сировині, а зараз вони змушені закуповувати замість імпортної свинини вітчизняну. На ріст попиту дещо вплинула і підготовка до Великодніх свят, проте слід зазначити, що в цьому році українці будуть економити на великодньому кошику, тому значного зростання споживання м'яса в цей період спостерігатися не буде", - зазначила Жарко.

Експерт прогнозує, що після свят ціни на свинину мають стабілізуватися, а у випадку подальшого зміцнення гривні знизяться за рахунок збільшення імпорту.

В УКАБ також зазначили, що ціни на інші види м'яса майже не змінилися. Було лише незначне підвищення в межах 0,5-2,0%. За їх даними, наразі яловичина (грудинка) коштує близько 42,5-43,5 грн за кілограм, а курятина - близько 22-23 грн. за кг тушку.

Зараз ви читаєте новину «В Україні різко підскочили ціни на свинину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути