Ексклюзиви
вівторок, 18 серпня 2015 17:27

В Україні хочуть запровадити податок на машини від мільйона гривень

В Україні хочуть запровадити податок на машини від мільйона гривень
Фото: kievvlast.com.ua

Міністерство фінансів пропонує ввести новий податок на всі автомобілі і мотоцикли не старші п'яти років. Зараз цей податок стосується лише авто з об'ємом двигуна понад 3 літрів (у розмірі 25 тисяч гривень на рік).

Про це сказано у презентації податкової реформи, передає "24 канал".

Міністерство пропонує ввести підвищений транспортний податок на автомобілі сегментів "преміум" і "люкс", середня ринкова вартість яких перевищує 1 мільйон гривень.

"Це ще не все, існує мінфінівський законопроект про екологічний збір. Це компенсація до законопроекту про податок з авто молодше 5 років. Тобто ті, у кого авто молодше 5 років, платитимуть за нібито розкіш, а ті, у кого авто старше — платитимуть за те, що у них авто старе і шкодить екології.

До речі, у Мінфіну крім цих законопроектів ще є в запасі збільшення акцизу на всі авто. Єдина надія, що депутати в Раді не проголосують за ці законопроекти", — прокоментував директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

У Мінфіні також хочуть підвищити податки для власників квартир і будинків, площа яких перевищує 350 кв. м і 500 кв. м відповідно.

Зараз ви читаєте новину «В Україні хочуть запровадити податок на машини від мільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути