середа, 02 березня 2016 12:09

В НБУ допускають відхилення інфляції від 9% до 15%

В НБУ допускають відхилення інфляції від 9% до 15%
minfin.com.ua

Національний банк встановив широкий інфляційний коридор, допускаючи відхилення в діапазоні від 9% до 15%.

Очікування експертів щодо рівня інфляції у поточному році близькі до прогнозу Національного банку України. Про це заступник Голови Національного банку України Дмитро Сологуб розповів вчора під час одного з круглих столів, повідомляється на сторінці НБУ у Фейсбуці.

"Щомісяця Національний банк цікавиться прогнозами фінансових аналітиків - українських і міжнародних - для оцінки ринкового консенсус-прогнозу щодо ключових макроекономічних показників для внутрішнього користування центробанком", – зазначив Сологуб.

За словами Дмитра Сологуба, у лютому цей консенсус-прогноз показав, що фінансові аналітики в середньому очікують споживчу інфляцію на рівні 13,4% на кінець 2016 року. Водночас Національний банк прогнозує, що вона становитиме 12+/-3%.

Раніше очільниця Нацбанку Валерія Гонтарева говорила про інфляцію за підсумками 2016 року на рівні 12%, при цьому прогноз може коливатися в межах плюс-мінус 3%. Оптимальним же в НБУ називали інфляцію в 5%.

Зараз ви читаєте новину «В НБУ допускають відхилення інфляції від 9% до 15%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути