четвер, 11 грудня 2014 13:25

У 2015 році ринок житла чекає подорожчання в гривні, покупець піде в передмістя столиці - експерт.

Реалії ринку нерухомості в сукупності з нестійкою економічної і політичної ситуаціями в країні поки не дають нам особливих передумов для відчутного поліпшення ситуації на ринку житла в майбутньому 2015 році. Таку думку висловив експерт ринку нерухомості Ігор Черненко.

"Поки що ми спостерігаємо відсутність передумов для істотної активізації покупки житла в 2015 році. Швидше за все, ми знову станемо свідками ситуації, коли ринок буде працювати на межі виживання", - сказав він. Основний кістяк покупців становитимуть ті, хто вже давно відкладав гроші з метою поліпшення своїх житлових, сім'ї, чий дохід генерується в валюті, люди, які продовжать вилучати свої вклади з банків через ненадійною банківської системи, а також частково переселенці з регіонів. Якщо говорити про так званих "стабільних" трендах, то, на думку Ігоря Черненко, як і в попередні роки, найдешевші квартири економ-класу матимуть найменший термін експозиції і будуть швидко "вибиратися" з ринку.

"Думаю, що обсяги продажів житла в наступному році можуть бути навіть нижче, ніж в році, що минає 2014 ом. Основна причина - продовження зниження купівельної спроможності населення на тлі курсових коливань і, як наслідок, зростання цін на послуги та товари. І це буде тривати до тих пір, поки ми не станемо свідками зростання ділової активності в країні", - сказав він. За прогнозами Ігоря Черненко, новобудова, в 2015 році, безумовно, буде дорожчати гривні, хай не дуже істотно, але, як мінімум, на рівень реальної інфляції. В цілому, ринок як і раніше залишиться "ринком покупця" і основний попит буде на житло економ-класу, а "на коні" будуть забудовники, які зможуть запропонувати не тільки готове або з максимальним ступенем готовності житло, але і з легкотравними умовами розстрочки, системами знижок і акцій.

"В цілому, якщо не буде якихось економічних катаклізмів, то я не бачу підстав для серйозних коливань цін в будь-яку сторону - зменшення або зростання. Але не забуваємо про рівень інфляції, який забудовники будуть закладати в ціну квадратного метра", - додав девелопер .

Зараз ви читаєте новину «У 2015 році ринок житла чекає подорожчання в гривні, покупець піде в передмістя столиці - експерт.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути