Ексклюзиви
субота, 10 вересня 2022 16:05

Уряд зафіксував ціну на газ до весни

Уряд зафіксував ціну на газ до весни
Фото: Pexels

Нафтогаз продаватиме газ виробникам тепла за фіксованою ціною до 30 квітня 2023 року.

Уряд продовжив дію Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу, написав прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українці платитимуть за газ – ціни на вересень

Ціна на газ для виробників тепла на цей період залишиться незмінною. Тому місцева влада зможе не підвищувати тарифи на тепло й воду для населення.

"Україна з Європою готується до складного опалювального сезону та враховує всі можливі сценарії, які може підступно реалізуватиме Росія. Тож рішення уряду дозволить забезпечити надійне й безперебійне постачання природного газу та надійність функціонування ринку газу в Україні", – пише Шмигаль.

За тиждень, з 19 по 26 серпня, оптова вартість бензину А-95 знизилася на 1,75 грн/л (на 4%), до 41,5 грн/л. Дизпальне за тиждень зросло на 2 грн/л (на 4,5%) і торгувалося в середньому по 46,25 грн/л.

Уряд пропонує відновити ставку акцизного податку на бензини моторні, важкі дистиляти та інші нафтопродукти, скраплений газ, бутан. Відповідний проєкт закону внесли на розгляд парламенту. В Мінінфраструктури очікують, що нова ініціатива запрацює вже у вересні – жовтні та принесе у держбюджет 2–3 млрд грн на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Уряд зафіксував ціну на газ до весни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути