Ексклюзиви
понеділок, 24 жовтня 2016 08:50

Уряд виділив кошти на підготовку швачок, сантехніків і трактористів

Навчально-практичні центри по підготовці швачок, сантехніків і трактористів створять на базі професійно-технічних навчальних закладів. Для цього уряд виділив 50 млн грн.

"25 навчально-практичних центрів із професій "Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва", "Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування", "Швачка. Кравець. Закрійник" будуть створені на базі професійно-технічних навчальних закладів у різних регіонах країни. Створення навчально-практичних центрів – це інвестиція в якість підготовки робітничих кадрів, що задовольнить потреби роботодавців у висококваліфікованих працівниках", - заявив заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей. Про це повыдомляє сайт відомства.

На створення кожного із дев'яти навчально-практичних центрів із професії "Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування" буде надано 630 тис. грн. Шість навчально-практичних центрів із цієї спеціальності вже створені за підтримки українсько-швейцарського проекту державно-приватного партнерства. Кожне із професійно-технічних училищ, при якому діятиме навчальний центр із професії "Швачка. Кравець. Закрійник", отримає 330 тис. грн. На два центри із професії "Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва", що будуть функціонувати в Херсонській і Дніпропетровській областях, виділять 38 млн гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зросла зарплата кухарів за рік

Кошти підуть на закупівлю сучасного обладнання для майстерень навчальних центрів, орієнтовний перелік якого підготував департамент професійної освіти МОН України спільно з Мінагрополітики, представниками роботодавців та професійно-технічних навчальних закладів.

Професійно-технічні навчальні заклади, де будуть розташовані навчально-практичні центри, обиралися на основі пропозицій департаментів освіти і науки обласних державних адміністрацій.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав найбільш пріоритетні спеціальності, які потребує економіка - швачки, сантехніки і трактористи. Вважає, що їх потрібно модернізувати і розвивати підготовку.

Зараз ви читаєте новину «Уряд виділив кошти на підготовку швачок, сантехніків і трактористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути