четвер, 23 листопада 2017 16:28

Юрист дала правову оцінку погромам точок продажів лотерей в Україні

Юрист дала правову оцінку погромам точок продажів лотерей в Україні

Юрист Марина Слободніченко нагадала про кримінальну відповідальність за атаки на лотерейні заклади в Україні.

Про це вона розповіла в ефірі радіо "Голос Столиці".

За її словами, подібні дії, з юридичного погляду, потрапляють під 2 статті Кримінального кодексу.

"Чи вправі будь-хто, крім правоохоронних органів, здійснювати відповідні розправи? Незалежно від того, вважають вони цей бізнес легальним чи ні. За це передбачена пряма відповідальність у Кримінальному кодексі України. Це хуліганство - стаття 296, частина друга, позбавлення волі до 5 років. І - 194, умисне знищення майна... це позбавлення волі на строк до 15 років. Хто на законодавчому рівні дозволяє будь-яким громадським організаціям або будь-кому іншому займатися самоуправством? Що відбувається? Ми переносимося в 90-і роки? Ми на скільки років повертаємося назад? У нас правове суспільство. Якщо є таке порушення закону, правоохоронні органи зобов'язані відповідним чином реагувати на це", - зазначила юрист.

Вона також додала, що для того, щоб ситуація на ринку лотерей в Україні увійшла в нормальне правове поле, потрібні дії з боку Міністерства фінансів.

"Не такими методами потрібно привертати увагу правоохоронних органів. І не правоохоронних органів у цьому випадку потрібно привертати увагу, а Міністерства фінансів України. Тому що саме бездіяльність цього державного органу провокує такі акції. Відсутність регулювання з боку держави такої сфери як лотерейний бізнес породжує наслідки, які ми маємо сьогодні", - підкреслила Марина Слободніченко.

На українському лотерейному ринку представлено 3 компанії: УНЛ ( Українська національна лотерея), "Патріот" і "М.С.Л." ("Молодьспортлото").

З вересня 2015 року "М.С.Л." і "Патріот" знаходяться під дією економічних обмежень (санкцій). Підставою для застосування санкцій проти "М.С.Л." став лист керівника компанії про можливість залучення коштів в Альфа-банку для фінансування Євро-2012, яке було використано владою як доказ зв'язків з Росією. Більше року "М.С.Л." безуспішно оскаржує рішення про застосування санкцій у судах.

Незважаючи на відмову СБУ від претензій до "М.С.Л.", суд затягує розгляд справи. Таким чином, на ринку залишився фактично один оператор УНЛ, якого пов'язують з нардепом від БПП Олександром Третьяковим.

Зараз ви читаєте новину «Юрист дала правову оцінку погромам точок продажів лотерей в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути