пʼятниця, 28 жовтня 2016 12:39

Укрхімтрансаміак за півроку збільшив рентабельність у 2 рази - Полозов

Укрхімтрансаміак за півроку збільшив рентабельність у 2 рази - Полозов

УДП "Укрхімтрансаміак" за півроку подвоїло прибуток, розрахувалось за кредитами і відновило видачу аміаку на внутрішньому ринку.

Про це розповів заступник директора підприємства Віктор Полозов в інтерв'ю українським ЗМІ.

"Збільшилися показники рентабельності майже в 2 рази, практично ліквідовано заборгованість підприємства за кредитами, на 64% зросли показники по сплаті податків. Також впроваджена нова система бюджетування і система закупівель через систему Prozorro і проводиться фінансовий аудит діяльності підприємства за 2015 рік", - перерахував Полозов основні досягнення Укрхімтрансаміаку за звітний період.

Він також наголосив, що Укрхімтрансаміак перейшов на самостійне управління українською ділянкою аміакопроводу, чому передувала серйозна технічна підготовка.

"Ми зуміли відновити роздавальні станції і почати видачу аміаку на внутрішньому ринку. З 2004 року ця програма не працювала, хоча при проектуванні закладалася можливість видачі на український ринок близько 100 тисяч тонн аміаку на рік. Сьогодні потреба українських аграріїв – близько 500 тисяч тонн аміаку на рік. Ми плануємо надалі розширити свої можливості в цьому напрямі. Тільки за останні три тижні ми видали близько 2 тисяч тонн аміаку нашим сільгоспвиробникам", - заявив Полозов.

УДП "Укрхімтрансаміак" - стратегічне підприємство, яке управляє українською частиною аміакопроводу "Тольятті-Одеса". Загальна його протяжність – 2,4 тисячі кілометрів. З них 1018 км проходять по території України. За плановими показниками на 2016 рік прибуток становитиме близько 3 млрд грн, відрахування до бюджету країни - 1,8 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Укрхімтрансаміак за півроку збільшив рентабельність у 2 рази - Полозов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути