Ексклюзиви
вівторок, 21 жовтня 2014 13:49

Українську ГТС охоронятимуть з космосу

Українську ГТС охоронятимуть з космосу
Фото: day.kiev.ua

Україна планує використовувати для охорони газотранспортної системи (ГТС) дистанційне зондування землі з космосу, а також безпілотні і пілотовані літальні апарати.

Керівництво корпорації 20 жовтня зустрілося з фахівцями провідних підприємств авіакосмічної галузі. Про це повідомила прес-служба "Нафтогазу".

"Запропоновані технології дозволять забезпечити надійну охорону лінійної частини та об'єктів магістрального трубопровідного транспорту, а також допомогу у пошуку і геологічній розвідці нових родовищ вуглеводнів", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що рішення удосконалити захист ГТС було прийнято у зв'язку з війною на Донбасі.

"В умовах загострення збройного конфлікту на сході України захист магістральної інфраструктури набуває першорядного значення. Використання сучасних технологій у сфері охорони об'єктів магістрального трубопровідного транспорту дозволить у режимі реального часу отримувати інформацію про стан трубопроводів і своєчасно реагувати на виявлені факти кримінальних проявів на об'єктах газотранспортної системи", - відзначають в прес-службі.

Як повідомили в "Нафтогазі", зараз охорону об'єктів магістральних газо - і нафтопроводів забезпечують тисячі охоронців: щодня сотні мобільних екіпажів здійснюють патрулювання трубопроводів.

Нагадаємо, 3 вересня спікер РНБО Андрій Лисенко заявив, що в Луганській області в результаті обстрілу бойовики пошкодили газопровід низького тиску в селищі Глиняне. За словами Лисенка, російські найманці почали дії, які можуть призвести до порушення роботи газотранспортної системи на тимчасово окупованих територіях. "Це може представляти загрозу постачання газу в Європу", - зазначив Лисенко.

Крім того, у ЗМІ з'явилася інформація про плани терористів "вимкнути" з ГТС України мінімум один магістральний газопровід - "Союз", який забезпечує четверту частину транзиту російського газу в Європу.

Як повідомляла Gazeta.ua, 8 вересня президент України Петро Порошенко підписав закон про реформування газової системи.

Зараз ви читаєте новину «Українську ГТС охоронятимуть з космосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути