Ексклюзиви
вівторок, 02 серпня 2016 11:28

Українська сіль повернулася в Росію

Українська сіль повернулася в Росію

Підприємство "Артемсіль" повертає у Росії втрачені позиції після заборони на постачання, яка діяла понад рік. З травня підприємство експортувало в Росію понад 70 тис. т солі, охопивши майже 13,5% місцевого ринку.

Про це пише "Коммерсант".

У правлінні Руспродсоюзу вважають, що українська сіль ставить під загрозу окупність проектів російських виробників. Зокрема, йдеться про Тиретську солекопальню, яка на 90% належить сину генпрокурора Росії Артему Чайці. Також у Росії споруджують заводи у Калузькій області, Тульській області, розширюють потужності Уралкалія та "Галіту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія заборонила українські корми для тварин

На думку заступника голови правління Руспродсоюзу Дмитра Леонова, через ввезення української солі такі проекти стають ризикованими. Крім Руспродсоюзу, проти Артемсолі виступив також губернатор Оренбурзької області Юрій Берг. У червні він попросив президента Володимира Путіна призупинити ввезення продукції з України на російський ринок.

Директор "Совекона" Андрій Сизов у поверненні Артемсолі в Росію бачить однозначний плюс для споживача, тому що розширення постачальників сприяє поліпшенню цінової пропозиції. Сумніви в якості продукції Артемсолі експерт вважає нелогічними, враховуючи, що дозвіл на відновлення поставок дало те відомство, що забороняло їх.

Нагадаємо, Артемсіль 2014 року була одним з найбільших гравців на російському ринку харчової солі з часткою 21%, проте через політичні міркування у січні 2015 року Росспоживнагляд призупинив ввезення продукції. Офіційне пояснення - претензії до якості.

Зараз ви читаєте новину «Українська сіль повернулася в Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути