середа, 15 серпня 2018 00:40

Українська економіка стрімко зростає

Українська економіка стрімко зростає
Економіка України зростає. Фото: РБК

Зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України квітні-червні 2018 року склало 3,6% до аналогічного періоду 2017 року, тоді як в першому кварталі темп зростання був нижчим - 3,1%.

У співвідношенні до попереднього кварталу економіка країни у другому кварталі поточного року (з урахуванням сезонного фактора) додала 0,9%, стало відомо з даних Державної служби статистики (Держстат).

"Економіка України зростає 10 кварталів поспіль... Одним з чинників зростання стало зростання товарного експорту. За перше півріччя зростання цього показника склало 12,7% в порівнянні з аналогічним показником минулого року", - говориться в повідомленні на сайті Кабмину.

В абсолютних цифрах обсяг товарного експорту перевищив $23,2 млрд, експорт послуг з України виріс на 5,7% - до $5,38 млрд і перевищив імпорт на $2,8 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як фінансова криза в Туреччині вплине на Україну

Нагадаємо, Національний банк України (НБУ) в липні оцінював зростання ВВП у другому кварталі в 3,2%. Також регулятор прогнозує прискорення зростання економіки країни в цьому році до 3,4% з 2,5% в минулому. У той же час НБУ очікує уповільнення зростання в 2019 році до 2,5% з подальшим прискоренням до 2,9% в 2020 році.

Зараз ви читаєте новину «Українська економіка стрімко зростає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути