вівторок, 03 березня 2015 11:39

Україні прогнозують четверте місце у світовому рейтингу злиднів

Україні прогнозують четверте місце у світовому рейтингу злиднів
Фото: tsn.ua

Індекс злиднів - сума інфляції та безробіття - у 2015 стане найвищим у Венесуели, Аргентини, Південної Африки, України та Греції. Про це йдеться у прогнозі експертів Bloomberg.

Українська економіка, індекс злиднів якої обіцяє відправити її на четверту позицію, серйозно страждає через виснажливу війну. Конфлікт з Росією, яка підтримує бойовиків, призводить до зростання безробіття та інфляції у країні, пише Bloomberg.

До цього додається різке підвищення цін. Експерти прогнозують, що рівень безробіття цього року в Україні підніметься з 8,9% до 9,5%. Інфляція обіцяє зрости ще на 17,5% в 2015 році при 24,9% інфляції у грудні 2014.

Попри важкі очікування, у 2015 році Україні прогнозують четверте місце. При цьому у 2014 році країна зайняла друге місце у рейтингу.

У 2015 році серед найнестабільніших економік світу "лідерство" з економічної кризи обіцяють Венесуелі, Аргентині та Південній Африці. Ситуація у цих країнах практично не змінилася з минулого року. Рівень інфляції у Венесуелі у чотири рази перевищує інфляцію в Україні.

Росії, яка веде агресивну політику проти України, цьогоріч прогнозують сьоме місце у рейтингу злиднів.

Зараз ви читаєте новину «Україні прогнозують четверте місце у світовому рейтингу злиднів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути