середа, 24 вересня 2014 14:50

Українців шокують ціни на екзотичні фрукти
3

Зараз кілограм ківі коштує від 45 до 60 гривень, лайм – від 80 гривень за кілограм
Фото: Яна Романюк

Ціна на ввезені в Україну фрукти зросла на 30-40%. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів столичний продавець Олег Назарук.

"Фруктами торгую чотири роки. Останній помітний стрибок у ціні був у березні, - розказує Назарук. – Тепер маємо другу хвилю подорожчання. Ціни зросли в доларовому еквіваленті, залежно від виду фруктів. У Києві зараз кілограм лимонів коштує від 35 до 48 гривень залежно від сорту і місця продажу. Банани – від 16 до 20 гривень за кіло, апельсини – по 20-25 гривень. Українців шокують ціни на екзотичні фрукти".

За словами продавця, відчутно подорожчали ківі.

"Зараз кілограм ківі коштує від 45 до 60 гривень, лайм – від 80 гривень за кілограм, - говорить Олег. - Екзотичні фрукти завозяться в Україну невеликими партіями. Багато продавців відмовляються торгувати екзотикою і переходять на сезонні фрукти. Але і ті зараз підскочили у ціні через вартість бензину".

Ціни на сезонні фрукти виросли на 3-5 гривень за кілограм.

"Якщо торік я торгував грушами по 10 гривень за кіло, то тепер ставлю ціну 15, - пояснює продавець. – Закупівельники підняли ціну на сливи і виноград. Яблука були торік по 7, а зараз 10-12 гривень. Те саме у цьому сезоні з динями і кавунами. Дині зараз у мене по 16 гривень за кілограм. Торік продавали по 8, максимум 10 гривень. 1 кілограм кавунів у мене коштує 4 гривні. У середині серпня продавав по 3 гривні за кіло. Думав, доведеться спускати ціну, а вона навпаки виросла".

За спостереженням продавця, українці почали економити на фруктах.

"Якщо раніше брали 1-2 кілограма, то тепер беруть півкіло. Найчастіше купують для дітей. Економія вже позначилася на наших заробітках. Багато товару залишається і псується. Навіть заохочення у вигляді акцій не завжди здатне заманите покупця до прилавка. Через подорожчання цукру фрукти навіть для варення перестали купувати", - каже Назарук.

Зараз ви читаєте новину «Українців шокують ціни на екзотичні фрукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути