Ексклюзиви
четвер, 27 листопада 2014 16:30

Українці вже купують продукти на новорічний стіл, бо бояться подорожчання

Українці вже купують продукти на новорічний стіл, бо бояться подорожчання
Яна Романюк

Киянка Наталія Перета вже купила продукти на новорічний стіл. Боїться чергового подорожчання, тому запаслася м'ясом, рибою, овочами і консервами, купила алкоголь.

"Ми вже з чоловіком скупилися до Нового року, - розповідає Наталя. - Взяла шампанське, шпроти, кукурузку, морозиловку забила м'ясом. Зараз не вірю політикам, які обіцяють, що долар знову стане по 13. Такі часи настали, що розраховувати можна тільки на себе".

Щоб економити на пальному, авто загнали у гараж. Подружжя їздить маршрутками.

" Якби заправляли машину, то пенсія йшла б тільки на бензин, - каже Наталія Андріївна. - Ми ж не мільйонери. Всі ціни полізли вгору. Для пенсіонерів тепер чорна година".

Перета знайшла торішній чек з супермаркета. За словами пенсіонерки, ціни на деякі продукти підняли майже удвічі.

"Кілограм яблук торік коштував 4 гривні, а тепер 7-8. Молоко можна було купити за 8, а тепер менше 10 нема. Банани подорожчали на 10 гривень, кілограм цукру – на 3, літр олії – на 4. Яйця виросли в ціні удвічі. Торік навіть за домашні стільки не просили", - каже пенсіонерка.

М'ясо подорожчало на 20-30 грн за 1 кг.

"Торік купувала свинячу шию по 48 гривень, а зараз – 79, лопатка була по 45, а тепер 68-70, - розповідає. - Через такі ціни на м'ясо половина українців стануть вегетаріанцями. Добре, що хоч овочі трохи дешевші, ніж торік. Картоплю можна купити за 2,6 гривень, якщо брати оптом. А торік у грудні купували по 5".

Отримує 1,3 тис грн пенсії. Працювала на хлібзаводі. Чоловік Микола Анатолійович – колишній механік. Пенсія на 400 грн більша.

Зараз ви читаєте новину «Українці вже купують продукти на новорічний стіл, бо бояться подорожчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути