середа, 25 березня 2015 13:40

Українці відмовляються від ремонтів через завищені ціни на будматеріали
9

Фото: Яна Романюк

У столиці продовжують дорожчати будматеріали.

"Хоч долар поки стоїть на місці, ціни все рівно лізуть вгору, - каже киянин Олександр Приступенко. Він купує в одному з будівельних гіпермаркетів лінолеум для коридору і паркетну дошку у спальню. – Ремонт робити дуже дорого. Одне діло купити будматеріали. А ще ж треба за роботу заплатити. Наприклад, щоб поклеїти шпалери у кімнаті, майстру треба заплатити стільки ж, скільки коштують ті самі шпалери".

За словами Приступенко, суттєво подорожчали фарба, ламінат, паркетна дошка та плитка.

"Ми завершили ремонт у ванній, - розповідає Олександр. – Ще торік це б обійшлося у 15 тисяч гривень, а зараз за неї віддав 28. Переплатив майже удвічі".

Виросли ціни як на загально будівельні матеріали – цемент, бетон, цегла, так і оздоблювальні - клей, шпаклівка, гіпсокартон, шпалери, ковролін, плитка, паркет, ламінат, лінолеум.

"Більшість моїх знайомих, які планували відремонтувати оселю до Великодня, відмовляються від ремонтів через завищені ціни на будматеріали, - пояснює киянин. – А я ремонт робити мушу, бо купили квартиру в новобудові. В'їхати не можемо, бо все як після будівельників залишилося. Треба доводити до ладу. За ті гроші, які вже вклали у будівництво та ремонт, зараз могли б на вторинному ринку купити квартиру більшу і з євроремонтом".

Лучанка Анастасія Хмельовська торгує шпалерами і фарбою. З трьох точок по місту залишила одну – на центральному ринку.

"Перед Великоднем у мене завжди врожайний місяць був, а тепер продажі впали удвічі, - говорить Анастасія Володимирівна. - Ремонтів люди не роблять, бо нема за що. На товар, який завезла, коли долар був по 38, мушу спускати ціну, щоб відбити хоча б те, що вклала. За новим товаром вже три тижні не їду. Ще до Паски трохи торги будуть, а потім до осені мертвий сезон".

Хмельовська продавця звільнила, торгує сама.

"Ціни виросли на 40-50 відсотків, на деяку групу товарів – майже удвічі, - пояснює Анастасія. - Люди беруть два відра фарби і ще торгуються. Звикли, що на базарі 5-10 гривень спускають".

Зараз ви читаєте новину «Українці відмовляються від ремонтів через завищені ціни на будматеріали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути